Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO: Elevii Colegiului Auto au testat mașinile armatei


Elevii Colegiului Tehnic Auto „Traian Vuia” din Focșani au putut vedea, ieri, o parte din autospecialele armatei, în cadrul activităților derulate în baza proiectului „Ziua Armatei Române în Școli”. Astfel, militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu” le-au împărtășit elevilor din experiențele pe care le-au trăit în misiunile din Irak sau Afganistan. De asemenea, doi tineri ofițeri de la Școala de aplicații a Forțelor Terestre de la Pitești și un elev de la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene de la Bobocu le-au vorbit liceenilor despre ce înseamnă absolvirea unei școli militare și care sunt avantajele pe care le poate aduce unui tânăr această carieră.
La finalul activității, lt. col. Aurelian Chelaru, șeful Biroului de Informare – Recrutare, și col. Mărgărit Puflea, comandantul Centrului Militar Zonal, le-a adus la cunoștință liceenilor care sunt condițiile și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a putea fi admiși la una dintre unitățile școlare cu profil militar.
De asemenea, elevii au putut admira și chiar testa mașinile speciale pe care militarii le-au prezentat: un autovehicul de teren Vamtac și o autospecială de comunicații Chevrolette cu tehnică de comunicare și informatică de ultimă generație. Elevii, majoritatea băieți, au fost foarte interesați să afle cât mai multe detalii legate de dotările mașinilor militare. Acestora li s-a permis chiar să se urce la volanul lor și să ambaleze motoarele.
Astăzi, militarii vor vorbi despre cariera și experiențele lor cu elevii Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești și cu cei de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”. Mâine, militarii se vor deplasa la Adjud, în cursul dimineții, la Liceul Teoretic „Emil Botta”, iar spre orele amiezii Colegiul Național „Unirea” din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?