Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO : Elevi din Pufești la bordul unui avion, pe Aeroportul Henri Coandă


Mai mulți elevi din comuna Pufești au vizitat, la sfârșitul săptămânii trecute, Aeroportul Henri Coandă, din București. Ei au urcat și la bordul unei aeronave, unde au putut observa aparatura de bord. Interesantă li s-a părut și procedura privind controlul vamal. „Copiii din comuna Pufești au vizitat la sfârșitul săptămânii trecute cel mai important aeroport al României – Aeroportul «Henri Coandă» din București. Emoțiile ce au fost transformate în cele mai frumoase amintiri atunci când au urcat la bordul unei aeronave YR – ATC unde au putut observa aparatura de bord și celelalte amănunte ce trec neobservate atunci când călătorim cu avionul. Sigur, la fel de interesant a fost întregul tur al aeroportului ce s-a petrecut vreme de două ore. Una dintre cele mai surprinzătoare experiențe trăite fiind controlul vamal. Pentru unii dintre elevi a fost prima experiență de acest gen, alții – deși au călătorit către părinții lor plecați la muncă în străinătate – au aflat și ei «micile secrete» ale unui aeroport. Copiii au îndrăgit-o pe Cristina Giurgea – reprezentantul celui mai important aeroport internațional al României, ghidul acestei vizite”, au transmis cadrele didactice de la Școala Pufești prin intermediul unui comunicat.
După aeroport, elevii au vizitat Grădina Zoologică din capitală. „Amintirile de la aeroport au fost întregite și de vizitarea Grădinii Zoologice din București. Excursia la București a fost finalul unei săptămâni plin de activități la Pufești, deși a fost vacanță. De 1 Decembrie, copiii au gătit fasole cu ciolan și au oferit-o șoferilor ce au călătorit pe E85”, se arată în comunicat.
    „Copiii din Pufești nu sunt la primele experiențe de acest gen. Vă mulțumim fiindcă ne promovați activitățile noastre extrașcolare, ce au și un substrat pedagogic. Îmi doresc să pot face astfel de bucurii copiilor, pentru că mai am multe de făcut! Îmi propun să reabilitez școala din satul Domnești, fiindcă elevii din acest sat au nevoie de condiții decente. Din păcate, resursele noastre sunt limitate. Eu sper să reușim cu ajutorul unor sponsori, a Primărei și autorităților, așa cum zilele acestea o să (…) inaugurăm o grădiniță modernă în satul Pufești”, a transmis profesor doctor Nicolae Damian, directorul unității de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?