Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Crucea Roșie Vrancea își sărbătorește, astăzi, voluntarii!


Astăzi, cu prilejul Zilei Internaționale a Voluntarilor și Voluntariatului, Filiala de Cruce Roșie Vrancea își va sărbători voluntarii, în cadrul celei de a VI-a ediții a evenimentului intitulat „Seara Voluntarului de Cruce Roșie”. Festivitatea are loc începând cu ora 17.00, la Restaurantul Oscar din Focșani și cu acest prilej va fi proiectat, în premieră pentru județul Vrancea, filmul „Istoria Binelui”, care spune povestea Crucii Roșii Rone și a filialelor sale.
    Momentul special al serii îl consituie cel al acordării diplomelor de recunoștință tuturor voluntarilor activi în anul 2016. Ei vor primi diplomele de recunoștință „Voluntari, mereu în prima linie a asistenței umanitare”.
    Ziua de astăzi este specială atât pentru voluntari, acești oameni care au știut cum și unde este nevoie de ajutor și l-au acordat fără să aștepte vreo răsplată, cât și pentru miile de vrânceni care de-a lungul anilor au beneficiat, într-un fel sau altul, de sprijinul lor necondiționat.
    Ziua Internațională a Voluntarului a fost desemnată de Națiunile Unite în 1985, și se sărbătorește în fiecare an pe 5 decembrie. Această zi este dedicată eforturilor celor care au adus o contribuție importantă societății prin oferirea timpului lor ca voluntari. Națiunile Unite au invitat guvernele și organizațiile din toate țările ca în fiecare an, pe 5 decembrie, să desfășoare și să promoveze activități menite să aducă mulțumiri voluntarilor și să stimuleze o mai mare conștientizare a contribuției acestora. Această zi este deja aniversată în mai mult de jumătate din țările lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?