Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Un nou spectacol de teatru creștin oferit credincioșilor vrânceni


Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, invită Compania de Teatru Civic Art din București – la împlinirea a 10 ani de promovare a teatrului independent – să ofere un spectacol de excepție credincioșilor vrânceni, intitulat Calea Adevărului, dramatizare a vieții și activității Sfântului Ierarh Martir și om de cultură Antim Ivireanul. Evenimentul va avea loc, duminică, 20 noiembrie 2016, orele 18:00, la Teatrul Muncipal Maior Gheorghe Pastia din Focșani, în contextul manifestărilor dedicate Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești.
Actorii Petre Moraru, Cristina Moldoveanu, Corneliu Jipa, Adrian Anghel, Răzvan Nițu și Marian Ciripan, semnatarul scenariului și regiei, vor retrăi emoțiile acestui spectacol, jucat în multe eparhii din cuprinsul Patriarhiei Române, împreună cu publicul iubitor de istorie și spiritualitate ortodoxă. În deschidere, Grupul Vocal Cantus din Focșani va susține un scurt concert de muzică religioasă.
Reprezentația se va desfășura cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, atât organizatorii, cât și actorii Companiei de Teatru Civic Art București aducându-și prinosul de recunoștință față de înaintași, cinstind credința ortodoxă și promovând valori care contribuie la păstrarea identității naționale. (Pr. Prof. Cristian Marius Dima – consilier eparhial).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?