Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Șah – Mălina Aciu, scor bun în internaționalul de la Brăila!


Campioana României la șah U 14, Mălina Aciu de la CSM Focșani 2007 nu a concurat la Campionatul Național pe echipe de juniori din prima parte a acestei luni pentru că a răspuns invitației Federației Române de șah de a participa la puternicul turneu internațional „Memorialul Maria Albuleț” de la Brăila, încheiat pe 13 noiembrie. Participarea unor șahiste de valoare ridicată din România, Moldova, Grecia și Ucraina, între care nouă, cu ELO de peste 2100și altele trei, cu ELO peste 1900, a oferit concurentelor posibilitatea obținerii unor norme de Mare  Maestră sau Mare Maestră internațională! 
Mălina a intrat în competiție pe poziția a 11-a și a terminat pe aceeași poziție, după ce a câștigat, în 9 runde, 5 puncte, rezultate din 4 victorii și 2 remize. Sportiva de la CSM Focșani 2007 a acumulat tot atâtea puncte ca și sportiva clasată pe locul 6, dar jocul coeficienților a dus-o pe un loc în afara primelor 10.
Între sportivele din România care au concurat la „Memorialul Maria Albuleț”, Mălina a terminat a patra! Rezultatul său este foarte bun pentru că îi confirmă locul important între șahistele din România, nu doar între junioare. Ca și prestația admirabilă de la Campionatul Mondial de șah de la Kanty Mansiysk, din Rusia din perioada 22 septembrie – 3 octombrie unde s-a clasat pe locul 18 în lume la 14 ani!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?