Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO : ALEGE SĂ TE ÎNCĂLZEŞTI IARNA ACEASTA ECONOMIC, ECOLOGIC, EFICIENT cu peleți și brichete din coji de semințe de floarea soarelui


Încălzirea unei case nu ar trebui să mai fie o problemă pentru niciun vrâncean, și asta deoarece la Panciu există o societate care produce un combustibil solid, absolut ecologic, obținut din coji de semințe de floarea soarelui. SC Pellet Fabrique este una din puținele fabrici din țară, care folosește tehnologie de ultimă generație în ceea ce privește producerea peleților și brichetelor necesare încălzirii unei locuințe. În ultima perioadă, proprietarii de case doresc să înlocuiască lemnul folosit pentru centrale sau chiar pentru sobe și șeminee, nu doar din motive financiare, ci și pentru a proteja cât mai mult mediul înconjurător. Tocmai de aceea folosirea ca materie primă a cojilor de semințe din floarea soarelui este o alternativă a lemnului folosit la încălzire. Peleții și brichetele produse de SC Pellet Fabrique Panciu sunt folosite atât pentru producerea căldurii cât și a apei calde menajere, în sobe și centrale, la nivelul spitalelor, grădinițelor, clădirilor administrative, pentru consumatori casnici și industriali.
SC Pellet Fabrique Panciu s-a ridicat pe fonduri europene, cu tehnologie importată din Italia, care face dintr-un deșeu, un combustibil avantajos, economic și ecologic. Mai mult decât atât, cenușa rezultată în urma arderii, bogată în minerale, poate fi folosită drept îngrășământ natural. Acestea sunt principalele motive pentru care SC Pellet Fabrique Panciu încearcă să-și facă un drum și un renume atât pe piața din România cât și în străinătate.

SC  Pellet Fabrique din Panciu pune la dispoziția celor interesați peleți și brichete cu o putere calorică certificată de Tic Marcon din Câmpulung, Argeș, singurul laborator acreditat din România.
Brichetele reprezintă cea mai simplă soluție pentru a obține energie la costuri mici. Fac parte din gama combustibililor regenerabili, rezultând în urma unui proces de comprimare a cojilor de semințe de floarea soarelui, caracterizat prin creșterea densității și mărirea puterii calorice.

Brichetele din coji de semințe reprezintă cel mai potrivit înlocuitor al lemnelor de foc. Pot fi utilizate în orice tip de sobă, arzător, centrale termice, șeminee, boilere, cazane ce funcționează pe lemn.
Brichetele nu conțin coloranți, aditivi sau chimicale, singurul liant natural ce se regăsește în conținutul brichetelor fiind lignina ce are rolul de a menține brichetele compacte, 100%  ecologic.
Încălzirea cu ajutorul brichetelor din coji de semințe de floarea soarelui asigură o ardere fără emisii de CO2 și reprezintă o soluție ecologică oportună.

Avantaje:
este un produs uscat cu o umiditate de 9% ceea ce asigură un randament mult mai bun decât lemnul;
se aprinde ușor și datorită puterii calorice foarte mare  (4759 kcal/kg)  au o perioadă de ardere mult mai mare față de lemn, mangal sau cocs;
nu emană miros, scântei;
spațiul de stocare este mic.

Sfaturi
brichetele se dilată în timpul arderii, prin urmare nu umpleți soba în mod excesiv;
nu folosiți benzină, alcool sau alte lichide ușor inflamabile în momentul aprinderii;
feriți brichetele de umiditate

Mod de ambalare
saci de 10kg – 6,5 ron
saci tip big bag de 1 tonă -600 lei.

Peleții, un combustibil cu ardere curată fabricat din coji de semințe de floarea soarelui, o alternativă de încălzire cu cost stabil și fără poluare.
Peleții au formă cilindrică, diametrul acestora fiind de 6mm pentru uz casnic și 8mm pentru uz industrial.
Sunt realizați prin comprimarea și extrudarea la presiune înaltă a cojilor de semințe de floarea soarelui și fără a se folosi coloranți, aditivi sau chimicale. Stabilitatea formei peleților este dată de prezența ligninei, un liant natural ce are rolul de a menține forma cilindrică a peleților.

Peleții pot fi utilizați în instalații de ardere autorizate, centrale termice pe peleți pentru uz casnic sau cazane industriale pe peleți pentru producerea apei calde, agent termic sau abur industrial cât și pentru încălzirea serelor și solariilor.

Avantaje:
este un produs uscat cu o umiditate de 7% ceea ce asigură un randament mult mai bun decât lemnul
curat;
respectă mediul și prezintă emisii neutre de Co2; putere calorică foarte mare (4968 kcal/kg). 

Mod de ambalare
saci de 15kg – 8,25 lei
saci tip big bag de 1 tonă – 500 lei

Vă așteptăm pe www.fabrica-peleti.ro si pe facebook pelletfabrique
Pentru vânzări  tel 0754 22 88 42

 

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    Ma intereseaza brichetele din coji de floarea soarelui si ma gandesc sa cumpar la vara 4-5 tone dar as vrea sa fac o proba si va intreb daca puteti sa-mi trimiteti 1-2 saci de 10 kg. Eu locuiesc in loc. Sendreni jud. Galati si nu avem gaze. Daca sunt eficiente, cred ca si alti vecini ar fi interesati. Astept raspunsul dumneavoastra.
    Va multumesc anticipat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?