Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: Tehnologie de ultimă generație 3D numai la Hyperclinica DentExcel Focșani


Cea mai modernă și precisă metodă de reconstituire dentară se află acum la clinica medicului stomatolog Mihai Nedelcu. Aparatul de tip CAD/CAM (Computer Assisted Design – Computer Assisted Manufacture) produsă de Sirona (Germania), liderul mondial pe piața medicală, a fost achiziționată de a Hyperclinica DentExcel Focșani, din strada Constituției. Linia de aparatură modernă pentru laboratorul de tehnică dentară face față cu brio oricărei provocări medicale, scutește foarte mult efortul tehnicienilor și oferă un înalt grad de acuratețe. Această metodă inovativă se bazează pe o cameră de captură video de înaltă acuratețe a detaliilor, conectată la un computer, care pe baza imaginilor 3D scanate, va realiza designul integral al restaurației, eliminând în acest fel orice posibile erori. Sistemul modern permite realizarea lucrărilor într-o singură ședință, economisind astfel foarte mult timp. În realizarea designului coroanei dentare computerul va ține cont de fizionomia pacientului, de dinții vecini și de toate trăsaturile necesare pentru realizarea unei lucrări dentare cu aspect cât mai natural și sănătos. Prin intermediul acestei linii de aparatură modernă tehnicianul dentar are posibilitatea de a alege varianta cea mai potrivită pentru dinții pacientului.
    După realizarea designului computerizat, informația este transmisă wireless aparatului de frezare ce utilizează instrumente diamantate foarte precise. Acesta va freza un bloc de ceramică exact după designul realizat cu ajutorul computerului, cu un nivel de precizie măsurat în microni. Toate lucrările dentare efectuate cu ajutorul sistemului Cad/Cam Sirona sunt realizate din materiale rezistente, de cea mai înaltă calitate, cum ar fi zirconiul, disponibile în numeroase nuanțe, potrivit fiecărui caz în parte, oferind lucrări deosebit de rezistente, impecabile.

    Medicul stomatolog Mihai Nedelcu a achiziționat linia de aparatură modernă pentru a veni în sprijinul pacienților și pentru a spori mulțumirea acestora față de centrul medical Hyperclinica DentExcel. „Pacienții sunt extraordinar de mulțumiți de o astfel de lucrare, realizată cu ajutorul unei astfel de aparaturi. Linia de aparatură poate efectua lucrări complexe, punți dentare, fațete care se aplică pe dinți, fațete low prep, care necesită o preparație minimă, lucrări protetice pe implanturi. Toate aceste lucrări, realizate manual ar consuma foarte mult timp unui tehnician dentar și uneori reușita este pusă sub semnul întrebării. În softul acestei mașinării există o librărie de dinți, din care tehnicienii îsi creează propria lucrare, vizualizând-o, putând face fel de fel de propuneri, iar la final lucrarea va ieși perfect, se asociază cu aspectul pacientului, cu fața lui, încadrarea dinților fiind mult mai precisă, soluțiile pe care le dă mașina fiind minunate. Mașina ține cont de fizionomia pacientului, de zâmbetul său, de înălțimea sa, de alungirea dinților. Mașina asta nu obosește niciodată. Un tehnician poate obosi, poate fi subiectiv, pe când aici privești în monitor și poți găsi o multitudine de elemente care te ajută să realizezi o lucrare cu precizie fantastică”, explică dr. stomatolog Mihai Nedelcu.

    Pe lângă zirconiu, se pot face lucrări rapide denumite măști, dintr-un plastic provizoriu, cu care pacientul poate sta luni de zile, lucrările dentare fiind foarte bine adaptate și confecționate. Se mai pot face capele din ceară, astfel încât ulterior în laborator să fie turnat metalul care se poate adapta și freza încât pe el să se poată aplica ceramica și să fie realizată lucrarea dentară finală. Mașina frezează materialele la milimetru, cu o precizie foarte înaltă, astfel încât pacientul să aibă senzația de confort iar aspectul să fie cât mai natural. Costurile acestor lucrări dentare de precizie, realizate cu aparatura CAD/CAM de la Sirona, nu vor diferi foarte mult față de cele existente deja, prețul final calculându-se în funcție de complexitatea lucrării.  Hyperclinica DentExcel realizează lucrări dentare pentru orice categorie de vârstă, venind în sprijinul tuturor celor care doresc să aibă o dantură perfect sănătoasă.
   

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?