Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Elevi de la Colegiul Economic, inițiați în domeniul antreprenoriatului


Caravana națională de antreprenoriat a poposit marți la Focșani, iar cu ajutorul elevilor de la Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu a derulat conferința cu titlul „Vreau să fiu antreprenor (VSFA)”. Proiectul este creat de antreprenori români de succes și are ca scop să ajute la formarea și creșterea unor noi antreprenori.
Conferința a avut loc la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” și a prezentat elevilor aflați în sală o viziune aparte asupra anteprenoriatului, ajutându-i pe aceștia să descopere tot ce ar trebui să cunoască despre domeniul afacerilor.
„Vreau să fiu Antreprenor (VSFA)” este un proiect creat de antreprenorii de azi pentru antreprenorii de mâine ai României. Proiectul a fost generat la a doua ediție a Summitului Romanian Business Leaders de lideri din business din România, pentru a promova și sprijini antreprenoriatul în rândul liceenilor și studenților din România. La Focșani a fost prezent Cosmin Alexandru, decanul Facultății de antreprenoriat din București din cadrul The Entrepreneurship Academy, studentul în anul I Radu Ștefan, un tânăr curajos, cu importante realizări antreprenoriale de la o vârstă fragedă, Alin Apostu, membru activ al proiectului VSFA și Iulian Puiu, elev al Colegiului Economic Mihail Kogălniceanu și ambasador VSFA la Focșani. Aceștia au urcat pe scenă și au povestit din experiențele lor antreprenoriale, dar și care au fost lecțiile învățate până acum.
Coferința s-a desfășurat sub forma unei discuții libere și prietenești. Tinerii au putut adresa întrebări invitaților direct sau prin intermediul platformei online https://www.sli.do/. Elevii prezenți în sală au interacționat cu antreprenorii aflați la conferință, au putut răspunde unor întrebări imaginându-și diferite idei de activități antreprenoriale și au aflat că România este țara perfectă pentru antreprenoriat.
„Ideea este să încercăm să vă ajutăm, diseminând informația, introducându-vă în acest mediu, pentru că prin antreprenoriat îți poți construi viața așa cum vrei, fără să depinzi de cineva, având posibilitatea să schimbați lucrurile de care nu sunteți mulțumiți. Antreprenoriatul este despre risc, despre perseverență și dorința de a schimba ceva. Tot antreprenoriatul are o serie de mituri pe care tinerii încep să le creadă și să le urmeze. Poți începe o afacere cu foarte puțini bani, în facultate spunem că-ți trebuie cel puțin patru ani să ajungi antreprenor. În viziunea mea, antreprenorul este un nemulțumit curios. Să fii antreprenor e mult mai greu decât să fii angajat. Abilitățile antreprenoriale vor face în viață diferența între eșec și succes. Sistemul de învățământ nu ajută, pentru că descurajează și pedepsește. Cea mai importantă calitate a unui antreprenor este reziliența(capacitatea de a ieși dintr-un eșec mai bine decât ai intrat)”, a spus Cosmin Alexandru, decanul Facultății de antreprenoriat București – EA – The Entrepreneurship Academy.
Studentul Radu Ștefan spune că a pornit pe drumul antreprenoriatului dintr-o joacă. „A durat mult până am avut primul client, dar satisfacția a fost imensă. Aveam doar 16 ani și împreună cu un prieten am vrut să ne lansăm în lumea afacerilor, ulterior am rămas singur și a fost destul de greu. Dacă nu dai greș înseamnă că nu încerci, dacă nu încerci înseamnă că nu înveți”, le-a spus Radu Ștefan elevilor prezenți în sală.
Antreprenoriatul nu este despre ideea pe care o promovezi sau dorești să o vinzi, ci despre capacitatea de a o pune în piață. Important este să ai o idee, oricât de mică, căreia să te dedici și să ai curaj să faci acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?