Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO : Militarii vrânceni sărbătoresc 173 de ani de la înființarea Artileriei Române Moderne


Militarii Brigăzii 8 LAROM sărbătoresc la data de 10 noiembrie, 173 de ani de la înființarea Artileriei Române Moderne. Cu acest prilej, vor avea loc mai multe manifestări, la care sunt așteptați să participe ofițeri activi din garnizoană și ofițeri în rezervă, precum și toți cei care la ceas aniversar doresc să fie alături de militari.
„Cu prilejul aniversării a 173 de ani de la înființarea Artileriei Române Moderne, Brigada 8 LAROM «Alexandru Ioan Cuza» organizează activități aniversare după cum urmează: – miercuri, 9 noiembrie, orele 17.30-19.00 la sala cinematografului «Balada», spectacol aniversar susținut de ansamblul folcloric «Țara Vrancei» și de Muzica Militară de Garnizoană; – joi, 10 noiembrie, orele 10.00-10.45, ceremonial militar la sediul comandamentului Brigăzii 8 LAROM «Alexandru Ioan Cuza», urmat de un Tedeum cu prilejul comemorării a 100 de ani de la trecerea la cele veșnice a maiorului Corneliu Stoenescu din Regimentul 11 Artilerie și de vizitarea «Sălii Tradițiilor» marii unități. Tot joi, de la 12.00-14.00, va fi adunare festivă la Ateneul Popular din Focșani, prilej cu care vor avea loc: evocarea semnificației istorice a Zilei Artileriei Române, susținută de comandantul Brigăzii 8 LAROM, general de brigadă profesor universitar dr. Adrian Stroea; prezentări istorice susținute de reputații istorici, prof. Alexandru Oșca și col. Florin Șperlea, redactor-șef la «Obsevatorul Militar»; lansarea cărții «Generalul Constantin Cristescu – Un nedreptățit», autori: general de brigadă profesor universitar dr. Adrian Stroea și colonel (rz) Marin Ghinoiu. Sunt invitați să participe ofițeri activi din garnizoană și ofițeri în rezervă, precum și toți cei care prețuiesc oștirea română și implicit artileria”, se arată într-un comunicat de presă al Brigăzii 8 LAROM.
Tot în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Artileriei Terestre, zilele trecute s-au defășurat concursuri de specialitate în armă și de istorie a artileriei. La acestea au participat atât ofițeri și subofițeri, cât și gradați și soldați din toate unitățile brigăzii. În fruntea clasamentului s-a situat Batalionul 81 LAROM, urmat de Batalionul 84 Asigurare Date. Locul 3 a fost ocupat de Batalionul 96 LAROM, locul 4 de Batalionul 83 LAROM, iar locul 5 de către Batalionul 85 Sprijin Logistic. „Cu ocazia sărbătoririi «Zilei Artileriei Terestre», în Brigada 8 LAROM «Alexandru Ioan Cuza», s-au desfășurat concursuri de specialitate în armă și de istorie a artileriei. La activități au participat ofițeri, subofițeri, gradați și soldați din toate unitățile brigăzii”, se arată pe pagina de facebook a Brigăzii 8 LAROM.

 IMAGINI realizate de Petruț Gogu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?