Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

VIDEO și GALERIE FOTO : Oamenii de afaceri vrânceni, premiați la TOPUL firmelor


Cele mai importante firme vrâncene au fost premiate, vineri, în cadrul celei de-a XXIII-a ediții a Topului firmelor, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vrancea. Premiile au fost acordate pentru activitatea desfășurată în 2015 și reprezintă o oglindă a performanțelor oamenilor de afaceri vrânceni. Evenimentul a avut loc la restaurantul Oscar din Focșani, în prezența reprezentanților celor mai performante firme din județ, a vicepreședintelui Consiliului Județean, Dragoș Bîrlădeanu, a viceprimarului municipiului Focșani, Ionuț Mersoiu. Evenimentul a fost prezentat de actorul Sorin Francu. Topul firmelor vrâncene organizat de CCIA este singurul top oficial, care respectă toate criteriile prevăzute de regulamente, întocmirea lui fiind un drept al instituției dat „prin lege”. Pentru prima dată, în evaluarea performanțelor economice ale firmelor au fost luate în calcul și creanțele pe care le are statul către firme, nu doar datoriile acestora la bugetul general consolidat. Topul reprezintă, practic, o oglindă a performanțelor oamenilor de afaceri vrânceni. Acest clasament este rezultatul unei aplicații informatice prin care se evidențiază competența, valoarea și seriozitatea primelor 10 firme, structurate pe grupe, domenii de activitate și clase de mărime, respectiv microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari și întreprinderi foarte mari.

    Printre criteriile utilizate la elaborarea Topului Firmelor de Succes se numără cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane, eficiența utilizării capitalului angajat. Topul Firmelor de Succes 2016 a fost realizat prin prelucrarea datelor din situațiile financiare ale firmelor pe anul 2015, conform unei metodologii unitare aprobate de Comisia de realizare a Topului Național și aplicată la nivelul întregului Sistem Cameral din Romania. „În acest an, au fost înscrise în procesul de selecție 34645 firme, dintre care 8393 au depus bilanțuri. După sincronizarea datelor, 6786 firme au fost acceptate, 27859 fiind respinse. Următorul pas a reprezentat filtrarea datelor, din care a rezultat un număr de 2271 firme acceptate și 4515 respinse. În continuare, s-a calculat punctajul pentru fiecare firmă, iar în competitie au rămas 2123 firme, dintre care s-au clasat pe primele 10 poziții un numar de 1390 firme”, au explicat reprezentanții CCIA Vrancea.
    Mesajul președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, a fost prezentat de vicepreședintele Dragoș Bîrlădeanu. Acesta i-a felicitat pe oamenii de afaceri pentru eforturile depuse. „Ne bucurăm că o parte dintre dumneavoastră care ați fost prezenți la Topul firmelor realizat acum șapte ani, sunteți prezenți și acum. Vă doresc în numele meu, în numele președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, mult succes în continuare. Fără mediul de afaceri nu poate funcționa o economie. Vă doresc succes, multă baftă și să ne vedem sănătoși la a XXV a, a XXX-a ediție a Topului firmelor vrâncene”, a spus vicepreședintele Dragoș Bîrlădeanu.

116 firme vrâncene sunt în topurile naționale

    Președintele CCIA Vrancea, Sorin Vornic, a arătat că, deși Vrancea nu este un județ mare, mediul de afaceri de aici a obținut rezultate foarte bune în 2015 și 116 firme sunt în topurile naționale întocmite în funcție de domeniul de activitate. Dintre acestea, 12 firme sunt pe primul loc, tot 12 pe locul al doilea și 10 firme sunt pe locul al treilea. Printre firmele cu rezultate economice foarte bune, care vor fi premiate în cadrul Topului Firmelor la nivel național, se numără Deep Prest 2002, Premium Porc Feed, Pandora Prod, Vrancart Adjud, Romseh tools, Sorste, Artifex, Vincon. Printre firmele cu mențiuni în topurile naționale se numără Tricotton Junior sau Avicola Focșani. Președintele Camerei, Sorin Vornic, a arătat că rezultatele sunt foarte bune. „Suntem mândri de dumneavoastră. Vrancea nu este un județ foarte mare dar rezultatele obținute de dumneavoastră ne fac să fim printre primiii”, a spus președintele Camerei, Sorin Vornic.
    Acesta a prezentat o radiografie a activității agenților economici din acest an.
La nivelul județului Vrancea, în anul 2016 au fost înregistrate 1099 firme noi, în scădere comparativ cu anul trecut când au fost înregistrate 1.411 societăți comerciale noi. În județ activează 14775 agenți economici, din care 6429 sunt PFA iar 8346 sunt persoane juridice. În ultimul an au fost înființate 17 firme cu acționariat străin, valoarea capitalului social fiind de 13600 lei. O creștere mare se înregistrează la firmele debutante, SRL-D. Anul acesta au fost înființate 242 de firme, din care 230 sunt funcționale, comparativ cu perioada similară a anului trecut când au fost înființate 183 de firme. Anul acesta a fost suspendată activitatea de 152 de firme, au fost dizolvate 238, au fost radiate 905 și au intrat în insolvență 111.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?