Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Consiliul Județean a preluat în administrare 12,5 hectare de teren pe care va fi construit NOUL SPITAL JUDEȚEAN

Consiliul Județean Vrancea a preluat din domeniul public al statului și  administrarea Ministerului Apărării Naționale, în domeniul public al județului Vrancea și administrarea Consiliului Județean Vrancea, 12,5 hectare de teren, situat în Municipiul Focșani, pe care va fi construit noul spital județean. Hotărârea a fost inițiată de președintele Marian Oprișan după ce, săptămâna trecută, Guvernul a aprobat o hotărâre similară care vizează trecerea celor 12,5 hectare în domeniul public al județului și administrarea Consiliului Județean. Deja au fost finalizate procedurile pentru întocmirea cărții funciare a terenului pe care urmează să fie construit noul spital județean.

Marian Oprișan a declarat că cele 12,5 hectare erau vitale pentru construirea noului spital județean. ,,Vă dau o veste bună și anume că am reușit să aducem în patrimoniul județului Vrancea încă 12,5 hectare de teren care au aparținut Ministerului Apărării Naționale (MApN) până în acest moment. Țin să mulțumesc MApN și Guvernului României pentru transferul acestui imobil în vederea construirii noului spital județean”, a afirmat Marian Oprișan.

Acesta le-a explicat consilierilor liberali din ce motive pe hotărârea de guvern a fost trecut termenul de 10 ani pentru realizarea unei investiții medicale. ,,Trecerea termenului de 10 ani a fost stabilit ca și condiție pentru realizarea unor investiții medicale pe acest teren, a fost stabilit ca să justifice transferul terenului din domeniul public al statului în domeniul public al județului Vrancea. Dacă în acest termen nu vom face nicio investiție pe acest teren, terenul se va întoarce în proprietatea MApN. Mai trebuie știut că termenul a fost introdus din cauza regulilor mai noi impuse de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Fără astfel de specificații, Guvernul României nu mai transferă niciun fel de bunuri și asta tot din cauza scandalurilor făcute gratuit de opoziție în România, dar și din cauza unor invenții privind transferurile unor imobile către autoritățile publice locale, un astfel de exemplu fiind cazul Belina, unde suprafața a fost transferată Consiliului Județean Teleorman și nu unei societăți comerciale”, a arătat Marian Oprișan.

 

Finanțare europeană pentru construirea noului spital

Șeful administrației județene a explicat și cum va fi asigurată finanțarea acestei investiții, dar și de ce au fost vehiculate mai multe posibile surse de finanțare. Marian Oprișan a afirmat că pentru această investiție există posibilitatea accesării unor fonduri europene în valoare de 500 de milioane de euro. ,,Prima discuție pe care am avut-o, pe care a avut-o efectiv prim ministrul de la acea vreme, Mihai Tudose, a fost cu Banca Mondială. Cu Banca Mondială, prim ministrul a vrut să construiască 15 spitale în România, suplimentar de cele 3 spitale regionale prevăzute a fi realizate cu fonduri europene. Acest proiect cu Banca Mondială a căzut, iar în prezent, prin strădania mea, am rezolvat ca prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene și din fonduri europene, imediat ce depunem studiul de fezabilitate, să fie transferată o sumă de 500 de milioane de euro în cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare (POIM) pentru finanțarea noului spital județean de la Focșani. După ce realizăm studiul de fezabilitate, imediat primim banii și trecem la organizarea licitației internaționale pentru proiectare și execuția lucrărilor la noul spital județean”, a arătat Marian Oprișan. Acesta a reafirmat că lucrările la noul spital vor fi realizate în cel mult patru ani de zile.

Construirea unui spital modern pentru locuitorii județului Vrancea face parte dintr-o viziune pe termen lung a președintelui Marian Oprișan privind asigurarea unor servicii medicale de calitate și vine în completarea unui proiect investițional, susținut de domnia sa, care vizează dotarea actualului Spital Judeţean „Sf. Pantelimon“ din Focşani cu aparatură medicală modernă de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?