Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO : Scriitoarea Mariana Rogoz, premiată pentru întreaga activitate literară


Scriitoarea Mariana Rogoz Stratulat a primit Trofeul „Ionel Bandrabur”, acordat de Primăria Orașului Panciu, pentru întreaga sa activitate literară, în cadrul festivității de premiere a câștigătorilor Festivalului de Creație „Vrancea Literară”, organizat de Fundația Social-Culturală „Miorița” din Odobești, Liga Scriitorilor din Vrancea și revista „Salonul Literar”. Cu același prilej, scriitoarea din Panciu a fost recompensată și cu Premiul „Dumitru Pricop”, pentru volumul „Pași în exil”, cu care a participat la secțiunea „Poezie” a concursului.
Premierea a avut loc sâmbătă, în cadrul manifestării intitulate „Toamnă, castani și… maci albaștri”, prilejuită de lansarea volumelor de versuri „Castanii orbi” și „Fantezii lirice în nopțile cu maci albaștri”, semnate de Mariana Rogoz Stratulat și editate cu sprijinul primarului orașului Panciu, Iulian Nica. „Pentru fiecare dintre noi, poeziile doamnei Mariana Rogoz Stratulat reprezintă întotdeauna un dar de suflet, pe care îl primim cu drag și cu respect. Același lucru îl facem și astăzi, mulțumindu-i doamnei profesoare pentru bucuria cu care ne împărtășește gândurile și sentimentele! O asigur de întreaga noastră admirație și de faptul că, atât eu, ca primar, cât și Primăria Orașului Panciu, o vom sprijini, în continuare, în activitatea sa”, a declarat edilul.
Despre noile cărți ale autoarei au vorbit scriitorii Culiță Ioan Ușurelu, Gheorghe Drăgan și Ionel Necula. Actorul Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” din Focșani, a recitat pentru cei prezenți câteva dintre noile poezii ale Marianei Rogoz Stratulat. Momentele artistice au fost susținute de Corul de Cameră „Cantabile”, dirijat de Andrei Igor Manovici și elevele Denisa Ilaria Popa și Anastasia Èšopa, pregătite de Elena Manovici, de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici”. Cu aceeași ocazie, Ofelia Florica Hărănguș, de la Buzău, a interpretat un colaj de cântece populare românești.
Evenimentul de sâmbătă a reunit la Panciu peste 40 de scriitori, laureați ai Festivalului de Creație „Vrancea Literară”. Anul acesta, pentru prima oară în istoria sa, manifestarea a avut caracter internațional, beneficiind de participarea unor autori din Italia și Franța. Tot o premieră a constituit și decernarea, de către Primăria Orașului Panciu, a Trofeului „Ionel Bandrabur” scriitorilor Mariana Rogoz Stratulat și Virgil Panait, pentru volumul „Alchimiile morții”.
Primarul Iulian Nica i-a felicitat atât pe câștigători, cât și pe organizatori, exprimându-și, totodată, bucuria că și Primăria Orașului Panciu a contribuit la reușita manifestării. „Succesul Festivalului de Creație «Vrancea Literară» se datorează atât participanților, dar mai ales celui care a fost și este sufletul acestei manifestări, domnul Culiță Ioan Ușurelu! Sunt deosebit de onorat de faptul că, și în acest an, Primăria Orașului Panciu a contribuit la reușita acestui important demers cultural! Îmi exprim speranța că, și în viitor, colaborarea noastră va fi la fel de bună!”, a afirmat primarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?