Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO : Educatoare filmată în timp ce BĂTEA copii în clasă! Aceasta recunoaște că l-a lovit pe unul dintre ei


Caz șocant într-o grădiniță din satul Poiana, comuna Vrîncioaia. O educatoare este acuzată de mama uneia dintre elevele sale că a bătut mai mulți copii în timpul orelor. Bătăile au fost înregistrate cu telefonul mobil, miercuri, filmulețele fiind postate vineri pe youtube. La fel de șocant este faptul că educatoarea recunoaște faptul că a bătut un elev și își „asumă responsabilitatea”. „Mi-am ieșit din fire”, ne-a spus educatoarea Mihaela Ciornea.

Iuliana Miron are o fetiță de 4 ani în grupa educatoarei Mihaela Ciornea. Femeia spune că, miercuri, i-a cerut educatoarei permisiunea să asiste la ore, ocazie cu care a filmat, cu telefonul mobil, cum aceasta îi bătea pe unii dintre prichindei. Vineri, filmulețele au fost postate pe youtube, pentru a trage un semnal de alarmă. Iuliana Miron consideră că un astfel de comportament, din partea unui cadru didactic, este de neacceptat și ar dori să organizeze un protest împotriva practicilor de acest gen. „Anul trecut a mai existat o reclamație, iar de la ISJ ni s-a spus că trebuie filmare. Eu am asistat la oră și, cu mine de față, ea maltrata copiii. Nu este o educatoare, este un monstru. Nu l-a bătut pe copilul meu, ci pe alți copii, dar să știți că și al meu copil este traumatizat de faptul că iau bătaie colegii. Nu-i place să asiste la scene violente. Are coșmaruri noaptea. Le-am pus pe net (filmările-n.r.) să le vadă toată lumea. Eu am anunțat protecția copilului astăzi (vineri-n.r.) și urmează să vină pentru a face verificări. Am făcut reclamație și la Inspectoratul Școlar. Cu ce drept bate copiii și îi maltratează? Nu poate face așa ceva! Eu vreau să protestez împotriva unor astfel de practici, să participe părinți și elevi de la mai multe școli. Nu vrem violență în școli”, ne-a precizat Iuliana Miron.
Inspectorul școlar de zonă, Ion Ionașcu, spune că a auzit de acest caz. Prin urmare, vor fi efectuate verificări. „Vom analiza faptele și în funcție de gravitatea lor și de timpul pe care îl avem, vom merge acolo și vom vedea care este situația”, a afirmat inspectorul Ionașcu.

Directorul Școlii Vrîncioaia, Nicușor Caloian, de care aparține grădinița din satul Poiana, susține că a stat de vorbă cu educatoarea, dar nu a putut schimba prea multe vorbe cu aceasta deoarece este „mai emotivă și s-a panicat”. Profesorul Caloian a văzut unul dintre filmulețele postate pe youtube, iar săptămâna viitoare va fi demarată o anchetă „riguroasă”. „Nu este nicio sesizare scrisă, doar verbală. Știu de situație, am discutat cu doamna educatoare și am văzut și filmulețul. Doamna știa foarte bine că regulamentul nu permite astfel de lucruri. Doamna Ciornea este mai emotivă și s-a panicat, așa că nu am putut discuta prea multe despre ceea ce s-a întâmplat. Vom vedea săptămâna viitoare cum stau lucrurile. Vom demara o anchetă internă, riguroasă, iar vinovatul va fi sancționat”, a precizat directorul unității de învățământ. 
Tatăl unuia dintre copiii agresați, Toader Dorinel Vasile, ne-a declarat că nu a discutat cu educatoarea despre „tratamentul” aplicat fiului său deoarece nu a avut timp, fiind la muncă. „Nu vreau probleme, că nu sunt în stare de a umbla prin poliție, copilul nici nu are mamă. Nu am discutat cu educatoarea. Am fost la muncă și nu am avut timp. O să merg să discut cu doamna. Ar trebui să nu se mai întâmple așa ceva, așa e omenește”, a precizat Toader Dorinel Vasile.

Educatoarea recunoaște că a lovit copilul

Am stat de vorbă și cu educatoarea Mihaela Ciornea, care a recunoscut faptul că a lovit unul dintre copii. Ea spune că își asumă responsabilitatea pentru ce a făcut, comportându-se astfel deoarece și-a ieșit din fire. „Este foarte adevărat, dar eu gândesc că ar fi mai bine dacă v-ați deplasa la fața locului luni, vor fi și părinții, și copiii. Putem vorbi altfel, în cunoștință de cauză. Doamna care a filmat (Miron-n.r.) a filmat doar momentul (bătaia-n.r.), dar trebuia să filmeze și momentele precedente. Sunt dedesupturi. Știu cu cine am de a face și am recunoscut greșelile și ieșirile, pot să le justific. Este singurul copil care a fost așa. Dacă sunt vinovată, sunt vinovată. Îmi asum responsabilitatea pentru ceea ce am făcut. Dar mă bazez pe prezumția de nevinovăție… mi-am ieșit din fire”, a precizat educatoarea Mihaela Ciornea.
Cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea spun că acest caz a intrat în atenția lor. La fața locului se va deplasa echipa mobilă, pentru a face verificări. „Cazul a intrat în atenția DGASPC Vrancea care va derula toate acțiunile necesare de evaluare și consiliere, în colaborare cu reprezentanții autorităților locale de la domiciliul copiilor implicați. Echipa mobilă se va deplasa la fața locului, se vor face verificări și se vor lua măsuri în funcție de concluziile evaluării”, a declarat Anca Candrea, șefa Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență din cadrul DGASPC Vrancea.

37 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?