Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Pelerinaj la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou; moaște ale Sfântului Ștefan, aduse din Grecia


Pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, se va desfășura în perioada 22 – 28 octombrie, prilej cu care moaște ale Sfântului Arhidiacon Ștefan vor fi aduse în Capitală de o delegație a Bisericii Ortodoxe a Greciei, informează Patriarhia Română.
Sâmbătă, la ora 14,00, va avea loc procesiunea Calea Sfinților cu Sfintele Moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, de la Catedrala patriarhală pe bulevardul Regina Maria până la baza Colinei Patriarhiei. Tot sâmbătă, începând cu aceeași oră, de la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon Nou, vor fi aduse în procesiune Sfintele Moaște ale Sfinților Împărați Constantin și Elena pe traseul Calea Șerban Vodă, strada Bibescu Vodă până la urcarea pe Dealul Patriarhiei.
Cele două procesiuni se vor întâlni la Sfânta Cruce brâncovenească din piatră de la baza Colinei Patriarhiei, unde va avea loc întâmpinarea moaștelor Sfântului Arhidiacon Ștefan aduse la București de o delegație a Bisericii Ortodoxe a Greciei. La ora 14,30, procesiunea Calea Sfinților cu Sfintele Moaște ale Sfântului Arhidiacon Ștefan, ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena va continua de la Sfânta Cruce brâncovenească până la Catedrala Patriarhală, unde vor fi întâmpinate de Patriarhul Daniel. Sfintele Moaște vor fi depuse spre închinare în noul baldachin de pe Colina Patriarhiei pentru a fi cinstite de către cler și credincioși până în ziua de vineri, 28 octombrie.
Duminică, 23 octombrie, de la ora 9,30, luni și marți, 24 și 25 octombrie, de la ora 9,00, se va oficia Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala patriarhală. Miercuri, 26 octombrie, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Mitropolitul de Nea Ionia și Filadelfia, Gavriil, va oficia Sfânta Liturghie, împreună cu alți ierarhi din țară și străinătate, preoți și diaconi.
Joi, 27 octombrie, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, de la ora 9,30, Patriarhul Daniel și Mitropolitul Gavriil vor oficia Sfânta Liturghie solemnă, împreună cu un sobor de ierarhi români și greci, preoți și diaconi. De asemenea, joi, 27 octombrie, la ora 18,00, la Palatul Patriarhiei va avea loc etapa finală a celei de a noua ediții a Festivalului — Concurs Național de Muzică bisericească „Lăudați pe Domnul!”. Tot joi, la ora 21,00, moaștele Sfântului Arhidiacon Ștefan vor fi duse spre Aeroportul Otopeni pentru a se întoarce în Grecia.
Vineri, 28 octombrie, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Iachint de Vicina, la ora 7,00, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala patriarhală. Sfintele Moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena vor rămâne spre cinstire în baldachinul de pe Colina Patriarhiei până la închinarea ultimului pelerin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?