Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Șah. Mălina-Andreea Aciu – salt de 11 locuri la Campionatul Mondial!


Campionatul Mondial de Șah care a avut loc în Rusia, la Kanty Mansiysk, în perioada 22 septembrie – 3 octombrie, s-au încheiat cu un rezultat foarte bun obținut de Mălina-Andrea Aciu, sportiva legitimată la CSM Focșani 2007, campioana României la 14 ani în 2016. Mălina a încheiat cea mai puternică întrecere șahistică a anului pe poziția a 18-a, cu 6,5 puncte obținute în 11 runde, după ce intrase în concurs pe poziția a 29-a. Campioana României a câștigat în cinci partide, a remizat de trei ori și a pierdut în trei întâlniri, având un procentaj de 60 la sută. A fost a 11-a sportivă din Europa în clasamentul final după șase rusoaice, o bulgăroaică,o slovacă, o azeră și o bielorusă, într-o competiție câștigată de o chinezoaică.
Colegul său de club, Cătălin-Lucian Pătrașcu, campionatul național la 18 ani, a avut o evoluție mai puțin reușită, încheind competiția pe locul 43, cu 5 puncte, la fel cu sportivul clasat pe locul 38, după ce intrase în concurs pe poziția 39. Cătălin a câștigat de patru ori, a remizat de două ori, dar a pierdut de cinci ori. Rezultatul său este în plaja scorului inițial, dar putea fi mult mai bun dacă ar fi punctat mai bine în jocurile cu sportivi mai slab cotați la începerea întrecerii de la Kanty Mansiysk.
Prestația sportivilor de la CSM Focșani 2007 la Campionatul Mondial de Șah merită aprecieri deosebite pentru că atât Mălina cât și Cătălin și-au onorat statutul de campioni ai României și au făcut o certă reușită din premiera absolută a participării a doi sportivi legitimați la Focșani la întrecerea mondială a șahiștilor!    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?