Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Femeia accidentată duminică a stat CINCI ORE în operație! Soțul ei a fost asistent-șef la Ortopedie și vine cu precizări


Femeia de 64 de ani lovită duminică pe o trecere de pietoni de pe strada Cuza Vodă din Focșani, a suferit luni o operație de urgență. Femeia a suferit un politraumatism sever ce a impus transportarea de urgență la Spitalul Județean, după ce a fost lovită de o autoutilitară condusă de un bărbat de 51 de ani din localitatea Siliștea Crucii din județul Dolj. Deși diagnosticul inițial a fost de ,,politraumatism prin accident rutier, contuzie craniană și coloană cervicală, traumatism umăr stâng și contuzie bazin”. Starea pacientei a impus la 12 ore după accident o intervenție chirurgicală amplă condusă de medicul ortoped Robert Mihăilă, șef al secției de Ortopedie și de medicul ortoped Laurențiu Taban.
    Multiplele fracturi, imposibilitatea pacientei de a se mișca, dată de contuziile severe la membrul superior drept și la ambele membre inferioare, dar și riscurile care ar fi putut surveni și care ar fi putut duce la instalarea unei șchiopătări permanente prin anchilozarea gleznei, i-au alertat pe medici, aceștia luând decizia de a interveni chirurgical. ,,Operația a durat cinci ore, diagnosticul fiind mult mai grav decât s-a spus inițial. Èšinând cont de toate traumatismele suferite exista riscul necrozării osului astragal, care în 80% din cazuri duce la anchilozarea gleznei, adică schiopătare pentru tot restul vieții. Diagnosticul stabilit ulterior a fost unul complex și cuprinde numeroase fracturi, contuzii severe la genunchi, ambii genunchi cu hemartroză, care înseamnă prezența sângelui în articulații și cred că oricine deduce gravitatea acestui lucru, contuzie de bazin localizată la șoldul drept, fractură de apofiză spinoasă la vertebra lombară L5, care face referire la lezarea proeminenței osoase  de la nivelul vertebrei respective, fractură de col humeral drept, mâna stângă fiind la ora actuală singura rămasă validă”, ne-a precizat Valentin Cotigă, soțul femeii, asistent medical cu o mare experiență în Ortopedie-Traumatologie, el lucrând mulți ani în cadrul secției de Ortopedie și fiind o lungă perioadă de timp Asistent Șef al acestei secții.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?