Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

S-a stabilit când va avea loc Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2016“!


Consiliul Județean Vrancea  va organiza în perioada 13-16 octombrie, cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2016”. Administrația județeană a lansat procedura de atribuire a contractului de servicii de organizare a acestei ediții, potrivit dispozițiilor legale în materie de achiziții publice în vigoare. „Astfel, a fost organizată o procedură simplificată proprie de atribuire cu respectarea principiilor prevăzute de articolul 2 alin. (2) din același act normativ. În vederea respectării principiului transparenței, Consiliul Județean Vrancea, în calitate de autoritate contractantă, a publicat în data de 26.09.2016 pe site-ul propriu invitația de participare și documentația de atribuire aferente procedurii. Totodată, pe platforma SEAP a fost publicat anunțul publicitar nr. 51181/26.09.2016, asigurând astfel vizibilitate maximă intenției noastre de a atribui contractul. Termenul limită de depunere a ofertelor stabilit în data de 30.09.2016, ora 9,00, respectiv la cinci zile după publicarea invitației de participare, a asigurat timp suficient în vederea elaborării ofertelor de către operatorii economici, raportat la cerințele autorității contractante din documentația de atribuire”, se arată în anunțul publicat pe site-ul Consiliului Județean Vrancea.
    Astfel, în vederea respectării cerințelor autorității contractante, operatorii economici nu trebuie să prezinte documente justificative emise de instituții ale statului în anumite termene, iar gradul de complexitate al caietului de sarcini în privința specificațiilor tehnice implică un grad de complexitate ce permite elaborarea ofertelor într-un termen foarte scurt. „De altfel, este de notorietate faptul că în luna octombrie a fiecărui an, Consiliul Județean Vrancea organizează Festivalul Internațional al Viei și Vinului Vrancea – Bachus, operatorii economici din piața de profil solicitând informații și clarificări cu privire la organizarea evenimentului încă din luna august. Ca atare, în organizarea procedurii de atribuire s-a asigurat respectarea principiilor ce guvernează achizițiile publice, dovadă fiind numărul mare de solicitări de clarificări, ceea ce domonstrează că operatorii economici sunt în cunoștință de cauză, putând depune oferte”, se mai arată în anunț.
    Conform caietului de sarcini, și în acest an vor fi organizate mai multe evenimente din care amintim: Concursul gastronomic „Bucătarul de aur”, eveniment velo denumit „Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă”, Concursul Național de Vinuri „Bachus” 2016.  Aflat la cea de-a șaptea ediție consecutivă, concursul va fi organizat de Consiliul Județean Vrancea și Asociația Degustătorilor Autorizați din România. Viticultorii din România sunt așteptați să se înscrie cu cele mai bune vinuri la Concursul Național de Vinuri „Bachus” 2016.
    Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2016” reprezintă un prilej pentru pasionații de vin să se întâlnească cu somelieri celebri, care îi vor învăța cum se degustă un vin și cum poate fi el asociat cu diverse mâncăruri. Toți cei care sunt interesați de modalitatea de degustare a vinurilor pot participa, gratuit, la lecțiile de degustare organizate de Consiliul Județean Vrancea în colaborare cu Organizația Somelierilor din România.
    De-a lungul timpului, Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus” a fost un prilej de întâlnire a oamenilor de afaceri români și străini și încheiere a unor parteneriate între aceștia sau între autoritățile românești și străine, de promovare a muncii podgorenilor vrânceni, dar și a unor proiecte europene din care amintim „Drumul podgoriilor vrâncene”.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?