Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Șoferul care a omorât o femeie și pe fiul acesteia la Vidra, arestat alături de fratele său și într-un dosar de trafic de persoane


 Polițiștii de la Crimă Organizată au reținuți doi bărbați, care sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori, după ce au efectuat cinci percheziții. Cei doi sunt frați. Este vorba de Cătălin Hasan, de 39 de ani, și Vasile Hasan de 34 ani, ambii din localitatea Vidra. Vasile Hasan este bărbatul care a provocat un accident mortal în urmă 10 zile, când a ucis două persoane, mamă și fiu, după care a fugit de la locul accidentului. De altfel, el este deja arestat în acest dosar, dar potrivit Codului Penal poate primi mai multe mandate.
 Polițiștii susțin că la audieri au fost aduse nouă persoane și doar cei doi frați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar aseară au fost propuși pentru arestare preventivă. În urma celor cinci percheziții efectuate de polițiștii de la Crimă Organizată s-au descoperit bunuri, acte de identitate, dar și victime, printre care doi minori. „Cei doi bărbați au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru trafic de persoane și trafic de minori, urmând ca în cursul acestei seri (aseară n.r.) să fie propuși pentru arestare preventivă pentru 30 de zile. Au fost aduse pentru audieri un număr de nouă persoane, doar acești doi au fost reținuți, urmând ca în cursul zilei de mâine (azi n.r.) să mai existe încă o persoană pentru control judiciar”, a declarat comisar șef Costel Manea, șeful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Vrancea.

 Aseară, judecătorii au emis pe numele celor doi bărbați mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. „(…) admite propunerea formulat[ de D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea și în consecință: Dispune arestarea preventivă a inculpaților: – HASAN CÄ‚TÄ‚LIN, cercetat pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de persoane și două infracțiuni de trafic de minori (…); – HASAN VASILE, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori (…) pe o perioadă de câte 30 zile pentru fiecare, începând cu 28.09.2016 până la 27.10.2016. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaților. (…) cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu în suma de 260 lei va fi avansat din fondurile Ministerului de Justiție. Cu drept de contestație, în termen de 48 ore de la pronunțare. Pronunțată în Camera de Consiliu, azi 28.09.2016, ora 20.15”, este decizia judecătorilor de la Tribunalul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?