Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : Bicicliștii vrânceni, invitați să se înscrie la Cursa Dunării Călărășene


Bicicliștii vrânceni, atât copii cât și adulți, sunt invitați să participe la cea de-a treia ediție a concursului „Cursa Dunării Călărășene”, competiție dedicată tuturor celor care iubesc provocările, adrenalina, dar mai ales mersul pe două roți. Înscrierile sunt în plină desfășurare și se fac pe site-ul oficial: http://smartatletic.ro/cursadunarii/.
    Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, competiția se va desfășura în acest week-end (1-2 octombrie) iar participanții pot alege una sau mai multe dintre cele patru probe, în funcție de gusturi (soșea/offroad) și de vârstă (probe pentru prichindei, prichindei mai mari și oameni mari).
    În ziua 1, (sâmbătă, 1 octombrie), iubitorii asfaltului și ai vitezei – juniori și seniori, fete și băieți – se vor întrece în Ofensiva asfaltului – cursă de soșea, clasica de 72km, ultima etapă din Road Grand Tour. „Orașul de la malul Dunării va fi luat cu asalt de pasionații de ciclism și concursuri offroad din toate colțurile țării. Cursa de șosea este ultima etapă din Road Grand Tour, cea mai importantă competiție de șosea din România, inițiată de Alex Ciocan. De asemenea, evenimentul va găzdui și cea de-a doua ediție a Campionatului Național de Tandemuri. Anul trecut au participat 11 echipaje, anul acesta sunt așteptate peste 15 echipe la start. Cursa de MTB și cursa prichindeilor se va desfășura pe un traseu mirific, pe Insula Mare a Ialomiței, înconjurați de Dunăre. Fondul de premii generos – 5000 euro, probele accesibile atât pentru amatori cât și pentru profesioniști, decorul natural superb sunt doar câteva din motivele pentru care ar trebui să vă înscrieți la eveniment”, transmit organizatorii, prin comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Toți cei care doresc să pedaleze în tandem se pot înscrie la cea de a doua ediție a Campionatului Național de Tandemuri. Va fi o competiție organizată în parteneriat cu Asociația Tandem, iar traseul este identic cu cel de la clasica de 72km.

 „În ziua 2, (duminică, 2 octombrie), pasionații de mountainbike sunt așteptați la Asaltul insulei, o cursă offroad unică în România: începe cu traversarea Dunării (Brațul Borcea) cu barca, având startul și finish-ul pe Plaja Mare din Călărași. Traseul este cu totul deosebit și are o lungime de aproximativ 50km (+/-, funcție de cotele apelor Dunării), plat, cu nisip fin, drumuri de căruță și poteci prin păduri”, se arată în comunicatul de presă.
    La Cursa Dunării Călărășene va avea și o întrecere a prichindeilor. Copiii de până în 7 ani care știu să meargă pe bicicletă sunt invitați de onoare. „Fiecare participant va primi și un kit de start ce cuprinde, printre altele: tricou, număr de concurs cu cip de cronometrare și medalia specială de finisher. După cursă, concurenții se vor bucura de o porție de saramură de crap cu mămăliguță și un masaj de refacere oferit de Gral Medical”, se preciează în comunicat.
    Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Călărași, prin Centrul Cultural Județean Călărași, cu sprijinul Smart Atletic Family. Printre partenerii acestei ediții se regăsesc: Călărași Cycling Team, Road Grand Tour, Asociația Tandem, Federația Română de Ciclism, Gral Medical și Bellotto.
    Site-ul oficial al evenimentului este: smartatletic.ro/cursadunarii/, iar 
pe Facebook: facebook.com/events/298466353848386/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?