Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Elevele cu media 10 la Evaluarea Națională, premiate astăzi


Cele două absolvente de clasa a VIII-a din Vrancea, în prezent eleve de liceu, care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională din vară, vor fi premiate astăzi. Festivitatea de premiere va avea loc la sediul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, începând cu ora 8.30.
Ordinul de premiere a fost aprobat de reprezentanții Ministerului Educației la mijlocul acestei luni. Potrivit ordinului, sunt premiați elevii care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională și Bacalaureat. La nivelul județului Vrancea, niciun absolvent de liceu nu a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie. La Evaluarea Națională, după absolvente au luat note maxime. Este vorba de Andreea Oana Păun și Mădălina Rogozan, în prezent ambele eleve ale Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza din Focșani.
„Ordinul (…) aprobă acordarea de stimulente financiare absolvenților din anul 2016 care au obținut media 10 la EN VIII și la examenul național de Bacalaureat 2016 în sesiunea iunie-iulie. Cele două anexe, de asemenea atașate, conțin listele nominale ale absolvenților de clasa a VIII-a și clasa a XII-a care au finalizat cele două examene cu media generală 10. Pentru elevii de clasa a VIII-a cuantumul premiului este de 1.000 de lei, în timp ce pentru elevii de clasa a XII-a, suma este de 3.000 de lei. Stimulentele se acordă prin intermediul inspectoratelor școlare județene care efectuează plățile către beneficiari”, au transmis reprezentanții Ministerului Educației Naționale în urmă cu două săptămâni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?