GALERIE FOTO: Mica Unire sărbătorită la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” Adjud

0
206

Ziua de 24 Ianuarie a fost motiv de sărbătoare și pentru elevii și cadrele didactice de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” Adjud. Cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, profesorii de istorie au adus în atenție imaginea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Elevii claselor de liceu au „desfășurat activitatea «Uniți în cuget și-n simțiri» pentru a marca cei 164 de ani de la primul pas către modernizarea statului român, fapt petrecut la 24 ianuarie 1859, prin Unirea Principatelor Moldova și Țara Românească. Activitatea a debutat în mod solemn, cu intonarea imnului României‟, se arată într-un comunicat de presă trimis de prof.ing. Cecilia Sava, coordonator programe și proiecte educative.

Cu această ocazie, elevii au aflat mai multe despre importanța zilei de 24 Ianuarie 1859, au organizat o miniexpoziție de carte, au citit „lecturi care au prezentat aspecte inspirate de marele eveniment, respectiv: «Moș Ioan Roată și Vodă Cuza» și «Moș Ion Roată și Unirea» de Ion Creangă. Au fost prezentate creații plastice reprezentative evenimentului istoric și s-au interpretat câteva melodii patriotice‟. La final, elevii claselor a IX-a și a XII-a au cântat și au dansat „Hora Unirii‟ care, „începând cu anul 1859 a devenit simbolul Micii Uniri‟.

Activitatea a fost coordonată de profesorii de la Catedra de istorie, și anume: „prof. Cornel Balla și prof. Luminița-Virginia Lungu, cu sprijinul nemijlocit al doamnelor consilier educativ, prof.ing. Cecilia Sava, prof.dr. Ana Ciobotaru, prof.Gabriela Vîjîian, prof. Nicoleta Mustață, prof. Gabriela-Nicoleta Spiridon, prof. Gabriela Tătărăscu, prof. Alina Albeiu -Postolache, prof. Anca-Magdalena Feraru, dar și al conducerii unității școlare: director – prof. Valentin -Marian Mitrofan și director adjunct – prof. Tania Buchidău. «Cât or fi români pe lume/ Cât va fi pe cer un soare/ A lui Cuza mare nume/ Să fiți siguri că nu moare» (Vasile Alecsandri). Mai multe informații găsiți dacă accesați link-ul următor: https://www.facebook.com/watch?v=1165047751039782 ‟, au mai transmis reprezentanții colegiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here