Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Elevi de la trei licee din Focșani, la „Cafeneaua prevenirii – Siguranța ta contează!“


Cea de-a doua a zi a evenimentului „Săptămâna Pevenirii Criminalității” s-a desfășurat la Direcția de Sport și Tineret Vrancea – Centrul de Tineret, din municipiul Focșani. La această acțiune au participat 55 de liceeni, de la trei colegii din Focșani, care au discutat despre prevenirea victimizării minorilor.
„În ziua a II-a a evenimentului «Săptămâna Pevenirii Criminalității», zi dedicată prevenirii victimizării minorilor, la Direcția de Sport și Tineret Vrancea-Centrul de Tineret, din municipiul Focșani, a avut loc o activitate de prevenire intitulată «Cafeneaua prevenirii – Siguranța ta contează!». La activitate au dat curs invitației elevi de la liceele: «Valeriu D. Cotea», «Ion Mincu» și «Colegiul Național Unirea». După o dezbatere privind prevenirea victimizării minorilor, tinerii au aflat care sunt principalele măsuri de prevenire în momentul în care se află în locuri publice. La dezbatere au participat reprezentanți ai C.P.E.C.A. Vrancea, D.J.S.T. Vrancea și reprezentanți ai I.P.J. Vrancea. Dacă la începutul discuțiilor, care au fost realizate pe ateliere, cei 55 de elevi participanți au fost mai reținuți, la finalul activității toți aveau de prezentat probleme cu care s-au confruntat în mod direct sau le-au aflat de la prieteni. Discuțiile au fost realizate la o cafea sau un ceai, iar la final au fost oferite diplome tuturor participanților. Fiecare masă a avut un meniu – meniul fiind tema abordată, iar la final tinerii au menționat faptul că într-o cafenea socializarea este benefică, dar pot exista și unele riscuri dacă nu este adoptată o conduită preventivă. Polițiștii au primit solicitarea din partea cadrelor didactice și a elevilor să fie organizate mai multe activități de genul «Cafeneaua prevenirii – Siguranța ta contează!». La toate subunitățile de poliție s-au desfăsurat activități de prevenire a victimizării minorilor”, se precizează în buletinul de presă primit de la IPJ Vrancea.
Astăzi, în cea de a III-a zi a activităților dedicate „Săptămânii Pevenirii Criminalității”, polițiștii vor desfășura activități pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului. Acestea vor avea loc la posturile de poliție de pe raza județului, unde vor fi amplasate infochioșcuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?