Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Profesori și elevi de la Școala Nicolae Iorga, la perfecționare în mai multe țări europene


Școala Gimnazială Nicolae Iorga din Focșani este partener într-un proiect Erasmus+, intitulat „Back to School Life”. Proiectul se derulează pe o perioadă de 2 ani, până pe 31 august 2018, fiind cofinanțat de Comisia Europeană și aprobat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP).
Potrivit unui comunicat al unității de învățământ focșănene, „proiectul este coordonat de școala Kenan Çetinel Ortaokulu din Adana, Turcia și include alți 6 parteneri: Gondensino din Porto, Portugalia; IES Fuente Grande din Alcalá del Valle, Spania; Jyvaskylan Yliopisto din Jyvaskylan, Finlanda; Ballysillan Primary School din Belfast, Irlanda de Nord; Joniskio r. Gasciunu pagrindine mokykla din Joniskis, Lituania și Școala Gimnazială Nicolae Iorga, Focșani, România”.
„Obiectivele proiectului sunt: să dezvolte o mai mare conștientizare a diversității la clasă; să se concentreze pe dezvoltarea emoțională, socială și educaționlă a participanților; să ofere noi metode și tehnici de învățare permanentă; să înlesnească schimbul de bune practici în scopul reducerii absenteismului și abandonului școlar; să îmbunătățească nivelul de comunicare în limba engleză al participanților; să ofere o mai mare înțelegere și apreciere a culturilor europene în rândul elevilor, cadrelor didactice și comunității locale. Vor fi realizate: o videoconferință, 4 reuniuni de proiect și 3 activități de învățare și formare cu elevi și cadre didactice, însumând 8 mobilități pentru elevi și 12 pentru cadre didactice. Bugetul aprobat al proiectului este de 24 630 Euro”, se arată în comunicat.
Procedura de selecție a elevilor participanți la activitatea din Finlanda începe astăzi. Candidaturile pot fi depuse până pe 10 octombrie, urmând ca pe 21 octombrie să aibă loc interviul în limba engleză, iar pe 22 octombrie să fie afișate rezultatele selecției. Deplasarea în Finlanda va avea loc în februarie 2017. De asemenea, în paralele se desfășoară selecția cadrelor didactice, care trebuie să depusă dosarele până pe 5 octombrie. Pe 11 octombrie vor fi afișate rezultatele selecției.

„Proiectul propune promovarea relațiilor de colaborare și prietenie între elevii și profesorii din țările partenere, promovarea respectului și toleranței, participarea și cooperarea în echipă, încrederea în sine și încrederea în ceilalți, toate acestea având drept rezultat final dezvoltarea personală și profesională a tuturor celor implicați în mod direct sau indirect”, a transmis coordonatorul proiectului, profesoara Nicoleta Dănilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?