Ediția: Miercuri 12 iunie 2024. Nr. 6647
Ediția: Miercuri 12 iunie 2024. Nr. 6647

Ziua Fără Autoturism, în cadrul „Săptămânii europene a mobilității“, la Panciu


Primăria Orașului Panciu participă, în perioada 16-22 septembrie 2016, la  „Săptămâna Mobilității Europene”. În acest an, campania se desfășoară sub sloganul „Mobilitatea inteligentă și durabilă – o investiție pentru Europa” și are ca scop promovarea formelor alternative de transport, în vederea reducerii poluării mediului.
„Tema din 2016 evidențiază legătura dintre transport și economie. Prin participarea la acest eveniment, Primăria Orașului Panciu încurajează comunitatea locală să recunoască beneficiile aduse mediului înconjurător și sănătății personale de folosirea mijloacelor alternative de transport. Activitățile din «Săptămâna Europeană a Mobilității» vor promova mersul pe jos, mișcarea în aer liber și folosirea mijloacelor de transport ecologice, în locul mașinilor personale și al mijloacelor de transport în comun”, precizează primarul Iulian Nica.
    Evenimentul beneficiază de promovare pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Orașului Panciu, unde este mediatizat și videoclipul oficial de prezentare a „Săptămânii Europene a Mobilității 2016”. Același videoclip va fi transmis și celor două licee din oraș – Liceul Teoretic „Ioan Slavici” și Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, pentru a fi prezentat elevilor în cadrul orelor de protecție a mediului, geografie sau altă materie de profil. Tot pe rețeaua de socializare, va fi realizat și un sondaj de opinie privind importanța mijloacelor alternative de transport și reducerea utilizării automobilelor personale. De asemenea, administrația locală va prezenta și măsurile ce încurajează mobilitatea urbană, printre acestea numărându-se crearea de alei pietonale, pavelarea trotuarelor și aleilor pietonale, creșterea numărului de treceri de pietoni și semnalizarea lor corespunzătoare. „«Săptămâna Europeană a Mobilității» se va încheia joi, 22 septembrie 2016, cu organizarea evenimentului «Car-Free Day» (Ziua Fără Autoturism). Între orele 14.00-20.00, se va închide traficul autoturismelor pe Bulevardul Independenței, de la intersecția cu strada Mihail Kogălniceanu, până la intersecția cu strada Cuza Vodă. În acest interval orar, păncenii vor fi invitați să renunțe la mersul cu mașina, în favoarea mersului pe jos. Această acțiune reprezintă un îndemn adresat întregii comunități de a contribui la păstrarea unui mediu curat, esențial pentru sănătatea noastră”, a declarat primarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?