Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

UNSAR: Plafonarea daunelor este imposibilă; nu se poate vorbi nici de plafonarea prețurilor primelor RCA



Companiile de asigurări resping în continuare plafonarea tarifelor la polițele RCA, pe motiv că acest lucru nu este posibil, în condițiile în care nici plafonarea daunelor nu este posibilă, și acuză transportatorii de dezinformare și manipulare, potrivit unui comunicat al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare Reasigurare din România (UNSAR). ‘Principala solicitare a transportatorilor o reprezintă înghețarea prețului polițelor RCA, iar argumentele folosite recurg la dezinformări și calcule simpliste, care exced orice logică economică. Un singur exemplu: reprezentanții Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România susțin că valoarea medie a daunei pentru un tir este de 5.000 de lei, în timp ce prețul poliței RCA depășește 20.000 de lei. Datele oficiale contrazic aceste afirmații: în rândul camioanelor (vehicule de tip cap-tractor) se înregistrează cea mai ridicată valoare a daunei medii, de aproape 18.500 lei, o valoare de aproximativ trei ori mai mare decât dauna medie la nivelul pieței, care este de circa 6.700 lei’, se arată în comunicatul UNSAR.
În plus, asigurătorii susțin că valoarea daunei prezentate de UNTRR este de 3,5 ori mai mică decât cifra reală, în timp ce doar 1% dintre camioanele de peste 16 tone au plătit în cel de-al doilea trimestru al anului 2016 sumele menționate de reprezentantul asociației de transportatori, iar această valoare peste medie este rezultatul daunalității foarte mari înregistrate de aceștia în trecut.
Totodată, reprezentanții UNSAR spun că atâta timp cât plafonarea daunelor este imposibilă, nu se poate vorbi nici de plafonarea prețurilor primelor RCA. În plus, asigurătorii susțin că înghețarea prețurilor polițelor RCA încalcă directivele europene.

Articolul integral pe http://bit.ly/2c4hKnR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?