Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO : Un vrâncean a organizat o acţiune umanitară pentru sinistraţii din Amatrice, Italia


Asociația Românilor din Italia (ARI), condusă de focșăneanul Eugen Terteleac, în colaborare cu asociația Salvamamme și Camera de Comerț a României în Italia (CCIRO Italia) au organizat joi, 8 septembrie, un transport de ajutoare pentru sinistrații de la Amatrice. Ajutoarele au constat în principal în îmbrăcăminte de iarnă, pături și articole de igienă personală. „Prin această acțiune am reușit să ne alăturăm poporului de voluntari care a fost aproape de victimele cutremurului din 24 august din Centrul Italiei. Acțiunea s-a adresat tuturor celor afectați de cutremur și a avut un succes neașteptat, pentru că de toate aceste bunuri era nevoie”, a declarat președintele ARI, Eugen Terteleac.
    La Amatrice, temperaturile au scăzut foarte mult în ultimele zile, este deja toamnă și distribuția ajutoarelor a fost făcută pe o vreme ploioasă. Este nevoie în continuare de ajutoare, este nevoie de încălțăminte – cizme de cauciuc, bocanci, ciorapi groși – și aeroterme, reșouri pentru încălzire. „Am vorbit cu responsabilii de la Crucea Roșie, Protecția Civilă și administrația locală. Cu toții au apreciat gestul nostru și au ținut să mulțumească «îngerilor» români care s-au implicat în primele minute după cutremur, salvând vieți omenești. Multe aprecieri au fost exprimate și la adresa ambasadorului României în Italia, pentru reacție și sprijin. Vreau să le mulțumesc voluntarilor care au donat bunuri și au sprijinit această acțiune, firmei Elephant Moving și oamenilor de afaceri din CCIRO Italia care s-au alăturat pentru a sprijini acțiunile noastre umanitare. În mod special mulțumesc Mariei Grazia Passeri de la Salvamamme, nu doar pentru implicare, ci pentru că ne-a inspirat în multe din acțiunile noastre”, a mai spus președintele ARI.
    Ciclul de acțiuni umanitare organizate de ARI va continua în această toamnă și sfârșit de an, atât pe teritoriul Italiei, cât și în România. ARI are în plan cel puțin cinci acțiuni prin care să ajute concret cel puțin 1000 de persoane, în special copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?