Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Fotbal – Doi jucători focșăneni pentru Academia Hagi – Teodor Marian Prunache și Luca Martiș!


Academia de fotbal „Gheorghe Hagi” este o destinație căutată de mulți fotbaliști foarte tineri și talentați. La rândul său, școala de fotbal a marelui Gică Hagi caută fotbaliști foarte tineri care să-i devină jucători și pe care, ulterior, să-i urce în fotbalul de mare performanță. În ultimii ani, Academia Hagi s-a dovedit prolifică în producerea de jucători pentru echipele de top din România, dar și pentru formații de renume din străinătate. Calea prin care jucătorii din țară ajung să evolueze pentru una dintre cele 14 echipe ale Academiei este selecția, cea mai recentă dintre acestea având loc în perioada 29 august – 4 septembrie, pentru generația 2004. Doi dintre participanții la această selecție au fost focșănenii Teodor Marian Prunache și Luca Martiș. Ambii au făcut o foarte bună impresie și au fost selectați între cei opt jucători de câmp și doi portari pentru a continua pregătirea pentru fotbal la Academie. 

Teodor Marian Prunache va începe anul școlar la Constanța, ca sportiv al Academiei Hagi! Tatăl său, omul de afaceri Corneliu Prunache, mi-a spus că, prin contract, Teodor va avea asigurate toate condițiile necesare pentru a învăța și carte și fotbal: cazare în regim hotelier, masă, școlarizare, terenuri de antrenament, echipament sportiv de bună calitate.
Teodor Marian Prunache a început fotbalul la Focșani, dar în ultima perioadă a fost jucătorul clubului Tîmpa Brașov. 
Luca Martiș, ale cărui calități deosebite pentru postul de portar sunt cunoscute și apreciate la CSM Focșani, clubul la care se formează, ca și de specialiști din alte centre fotbalistice a fost, de asemenea selecționat. Tatăl său, fostul fotbalist Marius Martiș mi-a spus că se bucură pentru reușita lui Luca, dar că „acum e prea mic pentru a fi transferat la Academie. Va merge anul viitor, iar eu voi fi alături de el acolo. Practic, mă voi muta pentru a nu-l lăsa singur, cel puțin pentru o perioadă!”

Pentru omenii de fotbal care lucrează cu copiii la Focșani este un motiv de bucurie când jucători pe care i-au inițiat în acest sport sunt căutați și ajung la Academia Gheorghe Hagi. Sunt mulți fotbaliști foarte tineri din Focșani pe care Academia i-a dorit sau i-a preluat și, probabil, că vor mai fi! Aceeași bucurie, cel puțin, am înțeles-o și din scurtele discuții pe care le-am avut cu Corneliu Prunache și Marius Martiș cărora le doresc să poată spună într-o zi că ei sunt părinții celor doi care între timp vor fi ajuns fotbaliști curtați de cluburi importante din țară sau din străinătate, așa cum se întâmplă acum cu jucători ai Academiei Gheorghe Hagi!    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?