Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

A început numărătoarea inversă…


Departe de mine ideea de a deveni patetică, sau de a cădea în patetism. Dar nu pot să-mi susțin discursul, să transmit mesajul, fără să mă leg de această cifră: 15! Cincisprezece ani! O vârstă frumoasă. A inocenței și a cunoașterii. În fine, să punctez de fapt ideea celor cincisprezece ani. Considerată ca și o viață de om, o viață încărcată de evenimente, de bucurii și realizări, de dezamăgiri și neîmpliniri, această perioadă – cincisprezece ani – a marcat multe, multe vieți din județ, din țară și din străinătate. Concentrată într-un nume, perioada poate fi numită simplu, revista Oglinda literară. 
A fost odată… OGLINDA LITERARÄ‚ – vor spune unii. Nu mai există. Iar eu mă încăpățânez și spun a „născut-o” un tată iubitor, ca pe o fiică dorită (și nu o spun numai eu). Acestui „tată” noi, toți membri ai cenaclului „Duiliu Zamfirescu” și ai Asociației cu același nume, îi spunem un sincer „LA MULÅ¢I ANI!” la împlinirea anilor. Åži-i reamintim că-i datorăm prețuire și iubire. Pentru realizarea proiectului „Revista Oglinda literară” – pentru prietenia demonstrată, pentru că a existat și există în viețile noastre. Pentru că, noi toți știm, revista fondată a trăit cincisprezece ani, datorită strădaniilor domniei sale. Acesta este mesajul nostru pentru scriitorul Gheorghe Neagu. Iar pentru cel mai important rol jucat în viața culturală locală și națională, acela de om cultural, fiind meritul primordial, demn de admirație și respect, prețuirea noastră este nemărginită. 
Scriitorul Gheorghe Andrei Neagu a zidit spiritualitate în județul de adopție, Vrancea. A promovat, prin publicația manageriată de domnia sa, tinere talente și a mediatizat scrierile condeierilor vrânceni și ale celor din țară, contribuind valoric la bunul renume al județelui. Îi mulțumim că, prin întreaga sa activitate literară, a îmbogățit patrimoniul literar, bucurându-și cititorii. Åži-i mai spunem, noi, prietenii și colegii de cenaclu și de redacție ai revistei, mai mult, îl asigurăm că oglindaliterară n-a murit. Nu încă. Ea există și va exista în inimile noastre atât cât domnia sa inițiatorul, fondatorul, „născătorul” ei – GHEORGHE ANDREI NEAGU – va trăi. Iar noi, colegii și amicii domniei sale ne responsabilizăm, iar prin tot ceea ce vom face și vom zice, să susținem și să menținem vie, în memoria cititorilor ei, esența revistei Oglinda literară: cincisprezece, paisprezece, treisprezece, etc… și până în cea de pe urmă clipă. 
 Mariana Vârtosu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?