Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Premii pentru micii artiști de la Centrul „Dănuț”, la festivalul „Dobroge, vatră de folclor”


Cei mai talentați și pasionați copii și tineri, ce se pregătesc în cadrul programelor educative și cultural -artistice ale Centrului ,,Dănuț”, au participat la  ediția a XII-a a Festivalului Național de Folclor pentru Copii și Tineri Interpreți al Cântecului și Dansului Popular „Dobroge, vatră de folclor”. Tinerii artiști au evoluat pe scena Casei de Cultura din Mangalia, dar și în alte locații, alături de peste 600 de participanți, artiști amatori din toate zonele folclorice ale României. Talentul micilor artiști a fost apreciat, ei primind numeroase premii. 
 Potrivit celor spuse de profesorul-psiholog Elisaveta Norocea, coordonatoarea Centrului, au reprezentat cu dăruire, frumusețe, mândrie și demnitate zona folclorică a Vrancei, a localității Broșteni: Iustina Păun, Elena Bordea, Tania Dinu, Nicoleta Hagiu, Ionela Docan și Daniela Docan, care au reușit să ocupe locuri pe podium atât la categoria „Interpretare vocală individual”, cât și la categoria „Grupuri vocal-folclorice”. „Juriul a notat modul excepțional în care tinerele noastre interprete de muzică populară autentică au pus în valoare nestematele melosului popular vrâncenesc/ românesc, dar și autenticitatea costumului strămoșesc, precum și calitățile interpretative de înaltă ținută artistică ale acestora. Talentații noștri copii au făcut cunoscută comuna Broșteni juriului și publicului din Mangalia, și și-au îmbogățit palmaresul cu premii importante. Juriul a fost format din personalități din domeniul culturii și artei: președintele juriului, profesor – doctor Maria Tanase Marin, Ion Simioncă, Costică Bălărău, Nichita Dragomira, Cristian Năstase, Ionel Garoafa și Ioan Lăzar. Aceștia au acordat reprezentanților comunei Broșteni: premiul III la secțiunea Grupuri folclorice și un premiu III, un premiu II și un premiu I la secțiunea Vocală”, a declarat Elisaveta Norocea.
Aceasta a precizat că participarea la acest eveniment s-a desfășurat cu binecuvântarea Inaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, și a fost posibilă cu sprijinul Anei Maria Botezatu, Danielei Nicolaș, director DGASPC Vrancea, Emilian Dumitriu, Primăria Broșteni, Consiliului Local Broșteni, inginerului Lucian Avram – fiu al satului, Mihaelei Bordea, Cristinei Păun, părinților și Parohiei „Sf. Gheorghe” Pitulușa. 
„Dedicăm toate aceste premii tuturor celor care ne-au sprijinit, dar și celor ce ne-au îndrumat să ajungem la acest nivel artistic. Mulțumim solistei de muzică populară Ana Maria Botezatu, domnului compozitor Cristian Alivej, pentru încrederea și timpul acordat de a beneficia de ore de canto de înaltă valoare, și profesorilor voluntari  care au sădit și dezvoltat în sufletele copiilor dragostea pentru cântec și respectul pentru tradițiile și obiceiurile românești. Mulțumiri pentru formarea și dezvoltarea celor mai importante componente educaționale, morale și de caracter, doamnelor Jana Å¢igăeru, Mimi Sbîrciog, Lucica Manole, Oana Hupcea, Veronica Iancu, Leonora Patrașcanu, Ștefana Popa, Virginia Hossu, Ioana Roșu, Verona Calmiș, Mirela Milea, Diana Tănase, Lucian Batog, Ionela Enache – profesori coordonatori. Gânduri de recunoștință și prețuire adresăm organizatorului Festivalului Național de Folclor pentru Copii și Tineri Interpreți al Cântecului și Dansului Popular «Dobroge, vatră de folclor», d-lui Ovidiu Roșca, dar și d-nei director Reta Strat din Adjud, care ne-a asigurat costumele necesare participării și a unei evoluții de înaltă ținută pe scena Casei de Cultură din Mangalia”, a declarat Elisaveta Norocea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?