Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Șah – A fost Praga, urmează Kanty Mansiysk!


Campionii naționali de șah Mălina-Andreea Aciu și Cătălin-Lucian Pătrașcu, ambii sportivi legitimați la CSM Focșani 2007, au participat la Campionatele Europene de șah pentru juniori de la Praga, în perioada 17-28 august. Mălina a obținut 5,5 puncte – patru victorii și o remiză – din nouă partide iar Cătălin, 4,5 puncte rezultate din trei victorii și trei remize. Procentajele celor doi șahiști ai clubului focșănean sunt bune, fiecare dintre ei pierzând doar câte trei partide din nouă, într-un concurs foarte puternic! 
Competiția din Cehia a fost un bun prilej de acumulare de experiență în marile concursuri, ca și de testare a nivelului de pregătire cu mai puțin de o lună înaintea plecării la Campionatul Mondial de juniori de la Kanty Mansiysk, din Rusia, din perioada 20 septembrie – 4 octombrie, în care Mălina și Cătălin sunt calificați din postura de deținători ai titlurilor naționale la fete 14 ani, respectiv băieți 18 ani! Întrecerea mondială a celor mai buni șahiști din țările cu reprezentanți în concurs va fi în perioada 20 septembrie – 4 octombrie.
În timp ce Mălina Andreea Aciu și Cătălin Pătrașcu concurau la Praga, un grup de foarte tineri șahiști ai CSM Focșani 2007 luau parte la Festivalul Pro Logos la Galați unde își confirmau calitățile pentru sportul minții și confirmau calitatea muncii în secția de șah a clubului. 
La copii sub 10 ani, Mihnea-Iustin Baciu a adunat 4,5 puncte din 7 partide, Cristian-Eduard Simon, 4 puncte iar Sebastian-Ștefan Ciobanu, 3,5 puncte.
La categoria sub 8 ani, Valentin Corbu a acumulat 5 puncte în 7 runde iar colegii săi de club Ionuț-Alexandru Borza și Denis Georgian Cernica, 4 puncte fiecare. La aceeași categorie de vârstă, Alex-Ștefan Zlata, de la Olimp Focșani a încheiat concursul cu 4,5 puncte.     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?