Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO : Casă în flăcări la Petrești după ce o butelie a explodat


Un incendiu s-a produs în satul Petrești, comuna Vînători, după ce o butelie a explodat. Evenimentul a avut loc sâmbătă, pe strada Bisericii și datorită intervenției prompte a pompierilor militari nu s-a produs o catastrofă, asta deoarece pe strada unde a izbucnit incendiul, casele sunt construite foarte aproape una de alta. Explozia s-a produs în jurul orei 17.00, când mulți dintre săteni erau pe la porți. 
Pompierii susțin că imobilul mistuit de flăcări aparține unei femei în vârstă de 66 de ani, care locuiește singură, deoarece copiii îi sunt plecați la muncă în străinătate. Femeia a reușit să iasă la timp din casă și să-și salveze actele și medicamentele, care îi sunt absolut necesare. 
Vecinii spun că proprietara casei arse este foarte bolnavă, având două stenturi la inimă. Tremurând și cu lacrimi în ochi, femeia s-a ținut tare și nu a avut nevoie de intervenția echipajului SMURD sosit la fața locului. Ea a privit neputincioasă cum agoniseala de o viață îi este mistuită de flăcări. Timp de aproape o oră, pompierii s-au chinuit să stingă vâlvătaia, ei acționând cu trei autospeciale cu apă și spumă. „Incendiu la o locuință pe o suprafață de 200 de mp, în satul Petrești, comuna Vînători. Intervine un detașament de pompieri Focșani cu trei autospeciale și ambulanța SMURD”, a transmis Florin Olaru, din cadrul biroului de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea.
Explozia a scos vecinii din case
Suflul puternic al exploziei i-a înspăimântat pe vecinii care se aflau în stradă sau prin propriile gospodării. Femeile au rămas să privească vâlvătaia, în timp ce mai mulți bărbați au dat o mână de ajutor pompierilor care se luptau cu flăcările. „A făcut explozie o butelie și am ieșit imediat afară din casă și am văzut flăcările și fumul. Săraca vecină e singură, au sărit toți oamenii să o ajute că e neputincioasă. Copiii îi sunt la muncă în străinătate și mai este și bolnavă. Acum jumătate de oră a fost la mine în vizită. Bine că nu s-a întâmplat noaptea, că ardeau și oamenii din celelalte case ca șobolanii, iar pe vecină o găseau carbonizată”, a declarat una dintre vecinele femeii. 
Speriată de cele întâmplate, femeia căreia i-a luat foc casa abia a putut să vorbească. „Butelia era la baie, iar eu la bucătărie, să-mi iau medicamentele… când am auzit bubuitura. Nici nu am știut ce se întâmplă, am ieșit afară și am văzut că era fum la baie, dar până au venit pompierii totul a luat foc. Eu am sunat imediat, că aveam telefonul în buzunar. Mi-a fost foarte frică și nu pot să mă liniștesc, dar iau pastile. Am stat două luni la Iași, am două stenturi la inimă”, a spus cu glas tremurat proprietara casei incendiate. În urma incendiului a ars acoperișul casei, o bucătărie, o cameră și baia.
 
Incendiu și în Focșani
Cu câteva ore înainte de producerea incendiului de la Petrești, două mașini de la ISU Vrancea au intervenit pentru a stinge un incendiu care a cuprins o magazie dezafectată din municipiul Focșani. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, locotenent Paul Bîndar, au ars aproximativ 30 de metri pătrați din magazie. Incendiul ar fi izbucnit tot din cauza unei butelii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?