Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

SUA: Majoritatea adulților vorbitori nativi de engleză au un vocabular de peste 42.000 de cuvinte (studiu)


Oamenii de știință au încercat să identifice câte cuvinte se află în vocabularul unui adult, iar în mod surprinzător rezultatul unui test realizat recent pe rețelele de socializare a schimbat percepția cunoscută anterior, scrie UPI.com.
După ce au analizat datele a peste 1 milion de persoane care au participat la acest test, cercetătorii au stabilit că americanii vorbitori nativi de limbă engleză cunosc cel puțin 42.000 de cuvinte la împlinirea vârstei de 20 de ani. ”Cercetarea noastră a obținut un sprijin uriaș când o televiziune din Olanda ne-a cerut să organizăm un studiu la nivel național privind cunoașterea vocabularului”, a spus Marc Brysbaert, profesor de psihologie  experimentală la Gent University din Belgia. ”Testul pe care l-am dezvoltat a fost prezentat la televizor și în primul weekend de la difuzare peste 300.000 de vorbitori de olandeză l-au rezolvat”, devenind aproape viral, a mai spus Marc Brysbaert. Testul în varianta americană include 62.000 de cuvinte și poate fi folosit cu titlu gratuit de alți cercetători, a mai spus Brysbaert.
Participanții nu trebuiau să definească cuvintele, ci doar să identifice dacă o succesiune de litere reprezintă sau nu un cuvânt din dicționar. Fiecare test conținea 70 de cuvinte existente și 30 de cuvinte false. Participanții au fost rugați să furnizeze și unele informații demografice, datele rezultate arătând că un adult învață câte un cuvânt nou la fiecare două zile. Un american la împlinirea a 60 de ani cunoaște cel puțin 48.000 de cuvinte. Studiul a fost publicată în jurnalul de specialitate Frontiers in Psychology.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?