Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Încă 25 de absolvenți de clasa a VIII-a repartizați la liceu


25 de absolvenți de clasa a VIII-a au fost repartizați la liceu, fiind astfel rezolvate, de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, cazurile speciale. Unii dintre elevi au vrut la anumite licee, dar au fost cazuri în care solicitările lor au fost respinse. Un astfel de caz este al unei eleve de la Școala Gimnazială Vizantea Răzășească. Ce ar fi vrut să fie admisă la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focșani. Deși unitatea de învățământ a fost de acord, cererea a fost respinsă, eleva fiind repartizată la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau din Focșani. Media de admitere a fost 7,64.
Un alt elev, care a absolvit gimnaziul la Colegiul Național Unirea din Focșani, ar fi vrut să-și continue studiile la unul dintre cele două colegii naționale din Focșani. Cum media de admitere este 8,49, a fost repartizat la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focșani, dat fiind că „la toate specializările solicitate ultima medie de admitere este mai mare decât a candidatului”. Aceeași problemă a avut-o și un absolvent al Colegiul Național Cuza, cu media 7,32. Ar fi vrut să fie în aceeași clasă cu sora sa, la Liceul Pedagogic Spiru Haret, deși nu sunt gemeni. El a fost repartizat la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau.
De asemenea, o absolventă a Școlii Gimnaziale nr. 2 Mărășești ar fi vrut să fie admisă la Liceul Tehnologic Eremia Grigorescu din localitate. Pentru că nu mai erau locuri disponibile, ea a fost repartizată la Colegiul Tehnic Gh. Asachi din Focșani.
Lista cu elevii repartizați la liceu AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?