Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Misiuni ale polițiștilor români în stațiunile turistice din Bulgaria și Ungaria


Polițiști români participă la misiuni în patru stațiuni turistice din Bulgaria consiliindu-i pe românii aflați în vacanță în această țară, dar și la acțiuni specifice, împreună cu colegii maghiari, pentru prevenirea faptelor ilegale specifice sezonului, atât în România, cât și în Ungaria, informează IGPR. În Bulgaria, polițiștii români au acționat în Albena, Nisipurile de Aur, Balcic și Nessebar, unde în luna iulie au acordat sprijin și au consiliat peste 2.300 de români care au ales să-și petreacă vacanța pe litoralul Bulgariei.

Potrivit sursei citate, în cele patru stațiuni bulgărești activitatea se desfășoară, în două serii a câte opt polițiști, în perioada 1 — 31 iulie și 1 — 31 august. „Polițiștii români selecționați pentru a desfășura activitatea în Bulgaria au fost atent instruiți și pregătiți pentru a-și îndeplini cu succes misiunile încredințate, un criteriu obligatoriu de selecționare fiind acela de a fi un bun vorbitor de limbă bulgară. (…) Polițiștii români au participat, alături de colegii bulgari, la 74 intervenții la diferite evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal și soluționarea unor neînțelegeri legate de asigurarea condițiilor de cazare”, se mai arată în comunicatul amintit.
    Potrivit IGPR, în această perioadă, 70 de turiști români au fost implicați în evenimente pe raza stațiunilor respective, dintre care 58 în calitate de victimă ale unor evenimente neplăcute, furturi de autoturisme, tamponări auto, înșelăciuni, furturi sau distrugeri și 12 bănuiți de comiterea unor fapte antisociale, fără producerea unor consecințe deosebite. Pe de altă parte, în perioada 25 iulie — 21 august, polițiștii arădeni și cei din județul Bekes, Ungaria beneficiază de schimb de experiență, în cadrul celei de-a opta ediții a acțiunilor comune pentru prevenirea faptelor ilegale specifice sezonului, atât în România, cât și în Ungaria.
    Patrulele comune, româno — ungare, la care participă doi polițiști români, acționează pe linie de poliție rutieră și ordine publică, pentru a acorda sprijin turiștilor români aflați în sejur sau în tranzit în Ungaria sau turiștilor maghiari aflați în România. Acțiuni similare comune cu colegii maghiari desfășoară și polițiștii din Maramureș, dar și cei din Bihor, precizează IGPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?