Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO : Continuă dotarea Spitalului Judeţean cu aparatură medicală


O nouă tranșă de echipamente medicale de ultimă generație a ajuns, ieri, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Echipamentele fac parte din programul investițional demarat în 2015 și prin intermediul căruia Spitalul Județean a primit aparatură modernă de specialitate în valoare de 25 de milioane de lei. Au fost dotate cu echipamente nouă săli de operații, la Secția ATI au fost instalate șase aparate de anestezie de înaltă performanță, iar ecografe de ultimă generație au fost montate la secția Interne, Gastro-enterologie, Ambulatoriu. Blocul operator a fost dotat cu un microscop chirurgical de ultimă generație. Spitalul Județean beneficiază și de un computer tomograf ultramodern. Ministerul Sănătății a alocat acești bani ca urmare a intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

    O nouă tranșă de echipamente medicale de ultimă generație a ajuns, ieri, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Echipamentele fac parte din programul investițional demarat în 2015 și prin intermediul căruia Spitalul Județean a primit aparatură modernă de specialitate în valoare de 25 de milioane de lei. Astfel, Spitalul Județean  de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani a primit, ieri, două aparate video endoscop superior și inferior, care vor fi repartizate la secțiile de chirurgie și gastroenterologie, două aparate turn laparoscopic și un artroscop pentru ortopedie traumatologie.
    Anterior, mai exact în luna mai a.c., la Spitalul Județean au fost dotate cu echipamente nouă săli de operații, au fost montate aparate noi de radiologie și de video-endoscopie. De asemenea, la Secția ATI au fost instalate șase aparate de anestezie de înaltă performanță, iar ecografe de ultimă generație au fost montate la secția Interne, Gastro-enterologie, Ambulatoriu. Blocul operator a fost dotat cu un microscop oftalmologic care permite realizarea de operații extrem de complicate și cu un microscop chirurgical de ultimă generație.
    Directorul Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, Constantin Mîndrilă, a declarat că banii sunt alocați Spitalului Județean în două tranșe de către Ministerul Sănătății în urma demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, la ministrul Sănătății. „Å¢in să mulțumesc președintelui Marian Oprișan pentru sprijinul acordat în alocarea celor peste 25 milioane de lei pentru dotarea cu aparatura medicală necesară desfășurării în bune condiții a activității din această unitate medicală. Este vorba de echipamente medicale de care spitalul avea mare nevoie și care în cea mai mare parte deja au fost achiziționate și au intrat în dotarea Spitalului Județean”, a precizat Constantin Mîndrilă.

Tomograf de ultimă generație la Spitalul Județean

    De asemenea, Spitalul Județean beneficiază și de un computer tomograf ultramodern, care a intrat în dotarea unității medicale tot în luna mai a acestui an. Constantin Mîndrilă a declarat că după aproape 7 ani de așteptări Spitalul Județean are în sfârșit un Computer Tomograf de ultimă generație produs de celebra firma Siemens din Germania, cel mai performant din Focșani.

Sănătatea, prioritară pentru administrația județeană

    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că sănătatea trebuie să rămână o prioritate a tuturor celor cărora le pasă de oameni. Acesta a arătat că, din păcate, nepăsarea și lăcomia unora au adus aproape în colaps sistemul sanitar, „o realitate cu care noi ne confruntăm zi de zi”. „Deși ne-am dori, minuni nu se pot face peste noapte, dar cu preocupare și muncă poți îndrepta lucrurile. Este ceea ce noi facem zi de zi la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Acest spital a fost dat în folosință în 1972 și de atunci nu a mai beneficiat, decât sporadic, de dotare cu aparatură modernă….până în 2015 când am făcut toate demersurile necesare pentru ca și Spitalul de Urgență „Sfântul Pantelimon” să poată fi dotat cu aparatură de ultimă generație. Din 2015 și până în prezent la Focșani au sosit aparate care însumează 25 milioane lei și care au transformat spitalul, dintr-o unitate sanitară care oferea servicii la standardele din anii ’80, într-o unitate sanitară care poate oferi servicii medicale la standarde actuale”, a afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?