Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Maia Morgenstern, Paula Chirilă, Proconsul și ROA, la Festivalul Verii 2016 din Mamaia


Carusel COOLtural și Primăria Municipiului Constanța oferă un nou sfârșit de săptămână incendiar, la Mamaia, în cadrul celei de-a treia sesiuni nocturne a Festivalului Verii 2016. După succesul înregistrat în primele două săptămâni, organizatorii anunță în program că pe scena din Piațeta Cazino vor urca noi vedete, în efortul de a dedica stațiunii Mamaia și sutelor de mii de turiști și constănțeni o vacanță culturală și distractivă binemeritată, print-un exercițiu de creștere a aspirațiilor culturale și schimbare a imaginii și valorilor, atât de necesar în prezentul imediat.
    Seara de vineri, 29 iulie, este dedicată comediei și muzicii inspirate, piesa propusă de organizatori fiind „Nimic nu-mi scapă’, cu Paula Chirilă cap de afiș. Spectacolul este produs de Compania de teatru Caravan Art și este o comedie savuroasă despre iubire și disimulare, adaptată după piesa „Încurcă lume” de A.D. Herz. Situațiile conflictuale artificiale și intrigile-surpriză, în combinație cu interpretarea ireproșabilă a actorilor — Aniela Petreanu, Paula Chirilă, Andra Stoicescu, Claudiu Maier, Gabriel Răuță și Cristi Toma — fac din spectacol un adevărat festin umoristic, savurat din plin de public. Regia este semnată de Mihai Baranga. Seara va fi încheiată de trupa Publika, sosită la Mamaia pentru a concerta pe scena Festivalului Verii 2016 — Carusel COOLtural!
    Sâmbătă, 30 iulie, publicul va afla ce înseamnă să fii „Între ciocan și nicovală”, alături de Maia Morgenstern și Mircea Rusu, în regia lui Horațiu Mălăele. Spectacolul aparține Teatrului Municipal „Ariel” din Râmnicu Vâlcea, iar excelenta comedie este o adaptare după „Fierarii” de Milos Nikolic. Piesa este un tablou pictat în nuanțe sugestive, ce conturează dimensiuni nebănuite ale adulterului, războiului și unui anumit tip de dezumanizare, provenit din acest fundament erodat al societății. Individul astfel alienat își va căuta eliberarea în negarea regulilor sociale și adaptarea lor într-o manieră amuzant-ironică. În distribuție: Matilda — Maia Morgenstern; Grigorie — Mircea Rusu; Peter — Dan Constantin; Ivan — Gabriel Popescu. Seara va fi încheiată de trupa Proconsul, care aduce ritmurile unei muzici de bună factură, marcată de energie spumantă ce adaugă ingredientele de succes pentru o seară de vară, din Mamaia.
    Duminica de 31 iulie este dedicată integral muzicii. Trupa Basska propune, în deschidere, un melanj muzical în stil ska, reggae, hip-hop, drum’n’bass și rock, vin să spună o poveste inspirată, tânără și de neratat. Apoi The Kryptonite Sparks, un power-trio incandescent ce propune o combinație eterogenă de hard rock, alternative, blues, funk și avant-prog care recreează atmosfera muzicală britanică a anilor ’70, condimentată de groove. În final, pe scenă vor urca cei de la Rise Of Artificial — ROA, cu un sunet inconfundabil și piese extrem de cunoscute publicului de toate vârstele.
    Festivalul Verii — Carusel COOLtural este un eveniment susținut de Primăria Municipiului Constanța și sprijinit de Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” Constanța, Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, Inspectoratul de Poliție al Municipiului Constanța. Se va desfășura în fiecare week-end (în anumite săptămâni și joia), în Piațeta Casino din Mamaia, până pe 4 septembrie, de la ora 20.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?