Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

PERCHEZIȚIE la domiciliul unui vrâncean! Polițiștii au ridicat 150 de kilograme de produse de panificație, patiserie și dulciuri EXPIRATE


Polițiștii au ridicat 150 de kilograme de produse de panificație, patiserie și dulciuri expirate de la domiciliul unui vrâncean, în cadrul unei percheziții derulate în cadrul planului de acțiune „Vatra 2016”. „Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea si combaterea ilegalităților comise în domeniul operațiunilor economice cu produse cerealiere și de panificație. În urma verificărilor derulate în planul de acțiune, Vatra 2016′, în primele 6 luni ale acestui an, polițiștii au recuperat un prejudiciu de aproape 6.000.000 de lei, cauzat bugetului de stat. Protejarea intereselor economice ale statului și ale cetățenilor, prin combaterea evaziunii fiscale în toate formele în care aceasta se manifestă, reprezintă priorități de acțiune pentru Poliția Română.
    În acest context, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, polițiștii au continuat și în acest an controalele, la nivel național, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul producerii, depozitării, prelucrării, achiziționării și comercializării produselor cerealiere și de panificație. Astfel, în perioada 1 ianuarie — 31 iunie a.c., în cadrul planului de actiune Vatra 2016, derulat la nivel național, polițiștii, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în domeniu, au efectuat controale atât la producătorii de produse de panificație, cât și la cei care comercializează produsele finite către populație. 11.779 de unități de morărit, panificație și depozite de cereale au fost verificate în această perioadă, fiind vizată legalitatea operațiunilor comerciale înscrise în documente și a modului de evidențiere și declarare a veniturilor realizate.
    De asemenea, polițiștii au verificat 20.143 de mijloace de transport, acționând în microfiltre rutiere pentru a verifica legalitatea mărfurilor transportate și a documentelor de însoțitoare, iar în baza acestora, și societățile implicate în circuitul comercial. În urma controalelor, polițiștii au constatat 757 de infracțiuni, dintre care 402 la Legea nr. 241/ 2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, iar în cadrul dosarelor penale întocmite, efectuează cercetări față de 794 de persoane. Valoarea prejudiciului recuperat până în prezent este de aproape 5.860.000 de lei. De asemenea, pentru neregulile de natură contravențională constatate, au fost aplicate 14.832 de sancțiuni, în valoare de peste 15.000.000 de lei. Au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 2.873.000 de lei și au fost ridicate, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 2.012.986 de lei. Poliția Română continuă activitățile de prevenire a fraudelor fiscale care afectează atât veniturile bugetare, cât și mediul concurențial, pentru asigurarea stabilității și competitivității mediului de afaceri și a pieței muncii”
, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

Exemple semnificative:

* Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu efectuează cercetări într-un dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală de către administratorii mai multor firme. În fapt, în perioada 2010 — 2011, societățile comerciale în cauză ar fi fost interpuse scriptic într-un circuit de tranzacționare a unor însemnate cantități de cereale. În baza documentelor justificative fictive obținute astfel, beneficiarii și-ar fi dedus în ilegal T.V.A.. De asemenea, cei în cauză nu ar fi declarat livrări către mai mulți beneficiari.

* Pentru documentarea activității infracționale a unei persoane fizice neautorizate care oferea spre vânzare, de la domiciliul său, produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au efectuat o percheziție la locuința în cauză. În urma percheziției efectuate, au fost indisponibilizate 150 de kilograme de produse de panificație, patiserie și dulciuri.

* Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, pe numele unei persoane bănuită de operațiuni ilegale cu cereale. Cel în cauză ar fi înregistrat în evidența contabilă achiziții fictive de cereale, creând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 12.016.767 de lei, reprezentând T.V.A. și impozit pe profit. Cercetările sunt continuate în cauză de D.I.I.C.O.T. — Serviciul Teritorial Galați, dosarul penal fiind declinat către procurorii, pentru competentă soluționare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?