Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Cea mai lungă ședință a Consiliului Local Focșani


Consilierii locali sunt chemați, joia viitoare, în cea mai lungă ședință a Consiliului Local Focșani. Pe ordinea de zi sunt 49 proiecte de hotărâri, la care se adaugă rapoarte, adrese, discuțiile de la capitolul diverse. Primarul Cristi Misăilă a explicat că numărul mare de proiecte este justificat de modificarea componenței Consiliului Local și necesitatea modificării comisiilor în care sunt desemnați aleșii locali. Consilierii locali vor discuta rectificarea bugetului local al municipiului care va însemna mai multe fonduri alocate pentru lucrări la unitățile de învățământ dar și pentru investiții pe străzile Focșaniului. Consilierii vor mai discuta aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru amenajarea terenului de sport la Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță dar și aprobarea alocării din bugetul local al municipiului a sumei de 54,70 mii lei pentru premierea elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile școlare pe discipline – faza națională, organizate în perioada iunie 2015 – iunie 2016. Un alt proiect vizează transmiterea în folosință gratuită către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice a obiectivului de investiții „Amenajare spațiu verde Cartier Mîndrești, Cartier Focșani Sud și Cartier Laminorul, având suprafața de 122.844 mp”. Proiectul este necesar pentru a putea fi realizate lucrări de întreținere a spațiului verde după finalizarea lucrărilor la acest obiectiv.
    În ceea ce privește infrastructura rutieră, consilierii vor decide asupra proiectului prin care Primăria va realiza în parteneriat cu Rewe Projektentwicklung, firma de dezvoltare imobiliară din cadrul grupului Rewe, care operează magazinele Penny Market, investiția „Sistematizarea intersecției străzilor Vîlcele – Prog. Gh. Longinescu”. Propunerea a venit de la investitorii germani, interesați ca această investiție să fie realizată cât mai rapid ținând cont că au deschis un magazin în zona Vîlcele.
    Pe ordinea de zi se mai află proiecte precum cel pentru desemnarea reprezentanților Consiliului Local în vederea constituirii comisiei pentru vânzarea spațiilor cu destinație de cabinete medicale, precum și a spațiilor în care se desfășoară activități conexe actului medical, pentru constituirea Consiliului Comunitar Consultativ al municipiului Focșani și aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al acestuia sau cel privind înființarea Comisiei locale de ordine publică a municipiului Focșani. Aceasta este o structură care asigură cooperarea dintre instituțiile și serviciile publice cu atribuții în domeniul ordinii și al siguranței publice, cu atribuții în elaborarea și actualizarea planului de ordine și siguranță publică a municipiului, monitorizarea modului de îndeplinire a prevederilor planului de ordine și siguranță publică prin rapoarte anuale.

Consilier local la o singură ședință

    Liberalul Ion Ștefan și-a depus demisia din Consiliul Local unde a participat la o singură ședință după constituirea legislativului focșănean. Pe ordinea de zi a ședinței de joi se află și proiectul pentru încetarea mandatului de consilier local al lui Ion Ștefan. Reprezentanții Primăriei au explicat că, ulterior ședinței de joi, se va trimite adresă către PNL pentru desemnarea supleantului care îl va înlocui pe Ștefan. „Domnul Ștefan își poate retrage oricând demisia până la ședința de joi și, din această cauză, după ședința de joi, când va înceta mandatul, va fi purtată corespondență cu PNL”, au explicat reprezentanții Primăriei Focșani.
    Demisia lui Ion Ștefan din Consiliul Local era așteptată după scandalurile care au măcinat PNL Focșani după alegerile locale din iunie. Ales președinte al organizației municipale, Ion Ștefan a fost schimbat după numai o zi din funcție și înlocuit de președintele organizației județene, Cătălin Toma. Conform unor surse, Ion Ștefan ar  purta discuții pentru înscrierea în noul PMP.

Schimb de terenuri cu Armata pentru locuințele de pe Calea Munteniei

    Primăria vrea să rezolve definitiv situația accesului la locuințele de pe Calea Munteniei. Primarul Cristi Misăilă a inițiat un proiect de hotărâre pentru ședința din 28 iulie referitor la „aprobarea solicitării către Guvern de transmitere a unei părți din imobilul 338 Focșani în suprafață de 2604 mp din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Focșani”. Edilul ne-a spus că este ultimul document înainte de inițierea unei Hotărâri de Guvern prin care MApN transmite terenul către administrația locală. „Am discutat la Statul Major General această situație și ni s-a transmis cum trebuie formulată hotărârea de Consiliu Local astfel încât să rezolvăm problema accesului către locuințele de pe Calea Moldovei”, ne-a spus primarul Cristi Misăilă.
    Ordinea de zi integrală a ședinței din 28 iulie o puteți citi AICI.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?