Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO : Vrâncenii amatori de drumeții vor avea un nou traseu de explorat la Lepșa


Salvamont Vrancea împreună cu voluntarii Asociației Montane Carpați au reușit să marcheze un nou traseu cu bandă albastră spre bucuria amatorilor de drumeții. Proiectul demarat de cele două instituții își propune deschiderea unei noi rute pornind din Lepșa, care va ajunge la cabana forestieră Zboina și va continua pe culme până în pasul Oituz. Poteca va fi marcată cu bandă albastră în lungime totală de aproximativ 30 de kilometri și va face parte din viitoarea magistrală E8. Astfel, sâmbătă seara, au fost marcați circa 8 kilometri de potecă nouă între Lepșa și intersecția cu traseul de cruce roșie Soveja Vârful Zboina Neagră.

 Deocamdată ruta nu poate fi explorată deoarece o porțiune de 500 de metri de potecă necesită curățarea de resturile fostei exploatări care a fost în acea zonă. Dar reprezentanții Salvamont Vrancea spun că în curând aceasta va fi dată în circuitul turistic. „Acțiunea de marcare traseului de bandă albastră Lepșa-cabana Zboina Neagră s-a încheiat seara trecută ( sâmbătă n.r.). Au fost marcați 8 km de potecă nouă între Lepșa și intersecția cu traseul de cruce roșie Soveja Vârful Zboina Neagră.Totul a fost posibil cu efortul voluntarilor Asociației Montane Carpați și sprijinul logistic al Salvamont Vrancea. Traseul nou are 8,7 km, cu o diferență de nivel de 730 m și o altitudine maximă de 1150 metri.Traseul nu este deschis încă din cauza unei porțiuni de aproximativ 500 de metri ce necesită curățarea potecii de resturile unei  exploatări. Aceeași problemă îngreunează deplasarea și pe porțiunea de traseu deja existentă până la cabană. Degajarea potecii se va realiza într-o acțiune programată în următoarea perioadă. Mulțumim voluntarilor ce au facut posibilă demararea lucrărilor la traseul european E8 în România”, se arată într-o postare pe pagina de facebook Asociatia Montana Carpati.
    În Munții Vrancei traseul E8 va avea o lungime de aproximativ 75 de kilometri din care două treimi vor fi pe actualele trasee iar restul vor fi poteci noi. Traseul va parcurge Muntele Goru-Poiana Șindrilița-Șaua Tișiței-Dealul Negru Golul Cozei-Șaua Geamăna-Golul Roibului-Gura Cristianului-Cheile Tișiței-Lepșa-Cabana Forestieră Zboina-Pasul Oituz.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?