Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Cadrele didactice se pot înscrie în corpul naţional de experţi în management educațional


Ministerul Educației a aprobat calendarul desfășurării concursului de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea corpului național de experți în management educațional, seria a 10-a.
Astfel, potrivit calendarului, pe 29 iulie are loc afișarea programului înscrierilor, a numărului de locuri scoase la concurs și a metodologiei de concurs la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea și pe site-ul instituției. Formularul de selecție poate fi completat on-line în perioada 29 iulie-5 august, urmând ca pe 8 august să fie afișate listele cu candidații admiși în această etapă, în urma introducerii informațiilor în formularul de selecție online.
Portofoliul de documente trebuie depus în perioada 8-10 august, iar în zilele de 11 și 12 august inspectoratele școlare transmit la minister lista candidaților declarați admiși după etapa de selecție online, care la data înscrierii la selecție ocupă o funcție de conducere sau de îndrumare și control din inspectoratul școlar, precum și dosarele acestora. În zilele de 16 și 17 august are loc evaluarea portofoliilor candidaților de către comisiile de evaluare constituite la nivelul inspectoratului școlar, respectiv la nivelul Ministerului Educației.
Urmează ca pe 18 august să se facă validarea rezultatelor selecției de către consiliul de administrație al ISJ și transmiterea către inspectorat a rezultatelor selecției făcute de comisia de evaluare constituită la nivelul Ministerului Educației, în vederea afișării acestora. Rezultatele evaluării vor fi afișate pe 19 august, în ordinea descrescătoare a punctajelor. Eventualele contestații trebuie depuse în perioada 22-26 august, la ISJ ori minister, acestea urmând a fi soluționate în perioada 22 – 29 august.
Pe 30 august are loc întocmirea, de către ISJ, a listei cuprinzând candidații promovați și înaintarea acesteia la Ministerul Educației și Cercetării Științifice, ordinele de ministrul privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate în Registrul național al experților în management educațional urmând a fi emise pe 31 august.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?