Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Caravana SMURD de instruire a populației ajunge și la Focșani


Caravana SMURD „Fii pregătit”, de instruire a populației pentru a face față situațiilor de urgență, va ajunge în 20 de localități din țară, inclusiv într-una din Vrancea. Cel mai probabil, caravana va poposi la Focșani, în preajma Zilei Aniversare a ISU Vrancea, care va avea loc pe 23 iulie. „Am făcut demersuri pentru ca în preajma zilei de 23 iulie, Ziua Aniversară a ISU Vrancea, Caravana Smurd să ajungă la Focșani”, a declarat locotenent Paul Bîndar, purtător de cuvânt al ISU Vrancea.
Proiectul este inițiat de Fundația pentru SMURD și derulat cu sprijinul Fundației Vodafone România. Valoarea totală a investiției este de peste 523.000 de euro, din care contribuția Fundației Vodafone România este de 400.000 de euro, restul sumei fiind asigurat de Fundația pentru SMURD.
Un centru de formare mobil, care va organiza cursuri de instruire atât pentru personalul medical cât și pentru persoane civile, va poposi în orașele prestabilite. Astfel, toți cei interesați să cunoască metodele de acordare a primului ajutor în situații de urgență pot fi instruiți. Centrul mobil este de fapt un tir special amenajat, care are în componență o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane. În dotarea acestuia există toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare ce permit instruirea eficientă a cursanților în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor. „Caravana constă în deplasarea unui centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor. Caravana SMURD «Fii pregătit», de instruire a populației pentru a face față situațiilor de urgență, va ajunge în 20 de localități din toată țara în perioada 8 iulie – 30 septembrie 2016. Proiectul este inițiat de Fundația pentru SMURD și derulat cu sprijinul Fundației Vodafone România. Valoarea totală a investiției este de peste 523.000 de euro, din care contribuția Fundației Vodafone România este de 400.000 de euro, restul sumei fiind asigurat de Fundația pentru SMURD. Caravana constă în deplasarea unui centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor”, se arată pe pagina de Facebook a ISU Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?