Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Focșani: Ajutoarele alimentare de la UE, distribuite la Liceul 4


Primăria Municipiului Focșani le reamintește persoanelor beneficiare de ajutoare din partea Uniunii Europene faptul că programul de distribuire a acestora este în desfășurare. Ajutoarele sunt acordate în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.
Conform unui comunicat de presă, distribuirea pachetelor se face la sediul Liceului nr. 4 (zona atelierelor), din str. 1 Decembrie 1918, nr. 32, programul fiind doar în zilele lucrătoare, între orele 8.30 – 16.30. Ajutoarele alimentare se vor distribui doar către beneficiarii de drept, care se vor prezenta cu documentul de identitate la locația de mai sus. Distribuirea pachetelor cu alimente se face sub supravegherea viceprimarului Focșaniului, Marius Iorga.
Viceprimarul se asigură că spațiul este suficient de mare pentru descărcarea camioanelor cu ajutoare alimentare și că distribuirea pachetelor se face în condiții cât mai bune. Pachetele cu alimente distribuite prin POAD trebuiau să sosească încă de anul trecut, însă procedurile birocratice și introducerea unei noi categorii de beneficiari au produs o întârziere de câteva luni de zile. Din acest an, pachetele cu alimente ajung și la persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare sunt de până la 450 lei/persoană/lună. Este o nouă categorie de beneficiari introdusă după ce, la nivel național, au fost identificate persoane fără venituri care nu au putut primi ajutoarele alimentare europene.
Anul acesta, după problemele din urmă cu doi ani, au fost introduse noi reguli privind derularea POAD. Acestea se referă și la situațiile în care, după distribuirea către beneficiarii de pe listele inițiale și cele suplimentare, primăriile rămân cu stocuri de alimente. Au fost stabilite etape succesive, respectiv compensare între localități din interiorul județelor, unde sunt stocuri excedentare, cu cele unde solicitările eligibile nu au fost acoperite. În a doua etapă se pot face compensări între localități din județe diferite, în ambele cazuri fiind nevoie de acordul și coordonarea Instituției Prefectului. Dacă la nivelul unei localități rămân pachete alimentare neacordate, acestea vor fi redistribuite în limita de maxim două cutii/persoană, având prioritate persoanele singure.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?