Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Filiala de Îmbunătățiri Funciare Vrancea, fără angajați și utilaje


Filiala de Îmbunătățiri Funciare din Vrancea nu are muncitori, nu are bani și nici utilaje pentru a realiza lucrări de prevenire a inundațiilor și a efectelor acestora, este concluzia unui raport prezentat în ședința Colegiului Prefectural Vrancea. Directorul Filialei din Vrancea, Dan Mocanu (FOTO), a arătat că în instituție mai lucrează 42 de persoane, adică unu la sută din cele peste patru mii de persoane de la începutul anilor 1990.
Teoretic, lucrările de îmbunătățiri funciare trebuiau să fie realizate cu Societatea de Îmbunătățiri Funciare, care însă a intrat în faliment, iar în Vrancea mai are un singur angajat. Situația din 2016 a Filialei de Îmbunătățiri Funciare din Vrancea este una bună, dacă se ține cont că, după reforma făcută de specialiștii Guvernului Boc, la stațiile de pompare din județ mai lucrau doar 13 electromecanici. Iar suprafața amenajărilor de irigații, de combatere a eroziunii solului sau de desecare a rămas la fel. De exemplu, doar canalele de colectare a apelor au o lungime de 1500 kilometri, în condițiile în care nu mai sunt oameni suficienți nici măcar pentru monitorizarea acestora.
Această lipsă de interes pentru sectorul îmbunătățirilor funciare s-a văzut în primăvară, când precipitațiile au creat ravagii în județ. Filiala de Îmbunătățiri Funciare din Vrancea a intervenit cu utilaje de la terți pentru a realiza decolmatarea unor canale și a preveni inundarea unui cartier din Odobești, spre exemplu. Probleme cu colmatarea canalelor au fost și în Broșteni sau Vîrteșcoiu.
Specialiștii de la Îmbunătățiri Funciare arată că cel mai afectat a fost „canalul CE1 Broșteni (Șipote) din intravilanul localității cu o lungime de 740 metri, care s-a colmatat 100% afectând grav în jur de 20 locuințe, anexe gospodărești și toate căile de acces din zona canalului”. Directorul Filialei din Vrancea, Dan Mocanu, a explicat că, în aceste cazuri, s-a intervenit în regim de urgență, prin decizii ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?