Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

EURO 2016: „Adoptă un belgian”, campanie lansată pe Twitter înaintea meciului Belgia – Țara Galilor


O campanie a fost lansată în Belgia în favoarea găzduirii suporterilor care vor veni în număr mare în orașul francez Lille, cu ocazia meciului împotriva Èšării Galilor, programat vineri în sferturile de finală ale EURO 2016.
Intitulată #AdopteUnBelge (Adoptă un belgian), campania le cere locuitorilor din Lille, aflat la mică distanță de granița cu Belgia, să le ofere găzduire peste noapte fanilor belgieni care vor consuma un pahar în plus la partida cu galezii, pentru ca aceștia să nu se urce la volan sub influența alcoolului, pentru a se întoarce la casele lor imediat după joc. „Dragă Vecine din Nord, în sfârșit… din Sud pentru noi. Dragi prieteni din Lille. Vineri, Belgia va înfrunta Èšara Galilor, pe pământul tău. Inutil să-ți spun că asta ne incită cu adevărat să facem deplasarea și să trăim meciul cât mai aproape de acțiune. Putem face, desigur, drumul dus-întors. Însă tu ne cunoști. Vom dori să sărbătorim o bună parte din noapte, iar paharele vor defila. Ne-am gândit să stăm la hotel, însă nu am fost prevăzători și nu mai există nicio cameră liberă în centru. În plus, ar fi și mai frumos să trăim aceste clipe alături de tine. Atunci ne-am spus: și dacă ne vei adopta pentru o noapte?”, a scris inițiatorul apelului.
Francezii s-au grăbit să le răspundă vecinilor belgieni, în aceeași notă plină de umor. „Vă voi primi pe canapeaua mea, dacă aduceți voi berile”, a scris Juliana, una dintre posibilele gazde. 
Ministrul francez al Sportului Patrick Kanner, originar din Lille, a intrat la rândul său în jocul belgienilor, făcând un apel către locuitorii acestui oraș din departamentul Nord să dea dovadă de ospitalitate. „Prieteni din Lille, fac apel la ospitalitatea voastră! Vineri, primiți-i pe vecinii noștri belgieni care vor fi în număr mare la Lille”, a scris Kanner pe contul său Twitter.
Meciul Belgia — Èšara Galilor, al doilea sfert de finală din cadrul EURO 2016, se va disputa vineri seara, pe stadionul Pierre-Mauroy din Lille, de la ora 22,00 (ora României).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?