Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Dosarul lui Mihai Copaci rămâne pe rolul instanței


Judecătorii Curții de Apel Galați au respins, joi, contestația formulată de Mihai Copaci, fostul președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, în cauza privind constatarea neregularității dosarului în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită. La Tribunalul Brăila, unde se judecată dosarul său, Copaci a solicitat „constatarea neregularității rechizitoriului nr. 132/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați”. Nu a avut succes, solicitarea fiindu-i respinsă. „(…) constată regularitatea sesizării instanței, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală și dispune începerea judecății privind pe inculpatul Copaci Mihail, trimis în judecată (…) pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită”, au decis judecătorii Tribunalului Brăila.
Copaci a contestat decizia judecătorilor brăileni, dar nu a avut succes nici la Curtea de Apel Galați. „Respinge, ca fiind nefondată, contestația formulată de inculpatul Copaci Mihail împotriva încheierii de ședință din 27.04.2016, pronunțată de Tribunalul Brăila în dosarul nr. 735/91/2016/a1. Obligă pe contestatorul inculpat Copaci Mihail la plata către stat a sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu, astăzi, 23.06.2016”, este decizia magistraților de la Curtea de Apel Galați.
În acest dosar, Copaci a fost arestat preventiv, fiind liberat la mijlocul lunii trecute. El a fost arestat preventiv la finele lunii februarie la propunerea procurorilor DNA și trimis apoi în judecată pentru luare de mită. Înaintea reținerii și arestării s-a organizat și un flagrant, în timpul căruia ar fi primit suma de 1000 euro cu titlu de mită. Procurorii au mai spus că a mai primit și alte sume de bani, anterior organizării flagrantului.
Dosarul său a ajuns pentru judecată pe rolul Tribunalului Vrancea, dar Copaci a cerut strămutarea. Acum se află pe rolul Tribunalului Brăila. Până acum nu a primit un termen de judecată, tocmai pentru că Mihai Copaci a solicitat constatarea neregularității dosarului său. Cu alte cuvinte, el a solicitat trimiterea dosarului înapoi, pe masa procurorilor care l-au anchetat.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?