Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Absolvenții de clasa a VIII-a au intrat în vacanță. Ceilalți elevi, abia săptămâna viitoare


Vineri a fost ultima zi în care absolvenții de clasa a VIII-a au putut să se înscrie la examenul de Evaluare Națională. De altfel, ei au și intrat în vacanță, pentru a mai avea ceva timp să se pregătească în vederea susținerii examenelor, care vor conta 75 la sută în calcularea mediei în baza căreia vor fi repartizați la liceu.
La sfârșitul lunii iunie, absolvenții de gimnaziu vor susține examenul de Evaluare Națională. Astfel, prima probă scrisă, la limba și literatura română, va avea loc pe 27 iunie, iar pe 29 iunie la matematică. Primele rezultate vor fi afișate pe 1 iulie, iar cele finale, după soluționarea contestațiilor, pe 5 iulie. În perioada 8-12 iulie, absolvenții vor completa fișele de înscriere cu opțiunile alese, urmând ca prima repartizare la liceu să aibă loc pe 19 iulie. A doua repartizare la liceu va avea loc pe 28 iulie, iar cea de-a treia în perioada 1-2 septembrie. Între timp, în perioada 11 – 13 iulie are loc repartizarea pe locurilor speciale pentru romi, iar în perioada 14 – 16 iulie a candidaților pentru învățământul special. În perioada 27-29 iulie are loc admiterea candidaților pentru învățământul seral sau cu frecvență redusă.
Anul acesta, președintele comisiei de Evaluare Națională este inspectorul școlar Corina Giurcă. În 2016, aproximativ 3 mii de elevi au  absolvit cursurile claselor a VIII-a, la nivelul întregului județ.
Potrivit regulamentului, media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, și media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.
În ceea ce-i privește pe elevii de grădiniță, de clasele 0-VII și IX-XI, aceștia vor lua vacanță abia la sfârșitul săptămânii viitoare. Luni, ei nu vor merge la cursuri, deoarece de Rusalii este zi liberă. Toți aceștia vor intra în vacanța de vară peste o săptămână, urmând ca anul școlar 2016-2017 să înceapă pe 12 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?