Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO : Profesorul Dorin Cristea nu știe cum a ajuns să fie nominalizat la șefia ISJ Vrancea


Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, Dorin Cristea (FOTO), susține că nu știe cum a ajuns să fie nominalizat de Ministerul Educației pentru ocuparea funcției de inspector școlar general. Profesorul de istorie a susținut ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost chemat la minister pentru a discuta cu reprezentanții instituției. „Nu știu cum a fost nominalizarea. Am fost chemat la minister. Nu m-am întâlnit pe scările ministerului cu ceilalți nominalizați, au fost trei persoane. (…) Am o colaborare bună cu doamna Dumbravă (Lidia Dumbravă, fosta șefă a ISJ-n.r.)”, a afirmat Dorin Cristea. Acesta a fost numit în funcție până la data de 31 august.

Până în prezent, nu a fost nominalizată nicio persoană pentru ocuparea funcției de inspector școlar general adjunct. Potrivit inspectorului general Dorin Cristea, trebuie să treacă perioada de soluționare a contestațiilor la concursul pentru ocuparea funcției de adjunct și abia apoi poate fi făcută o nominalizare în acest sens.
Profesorul Cristea a fost numit în funcție pe 8 iunie, dar specificul instituției nu l-a luat pe nepregătite, având în vedere că a lucrat la ISJ timp de mai mulți ani. Aceasta a afirmat că în instituția pe care acum o conduce lucrează 30 de inspectori, unii cu jumătate de normă, alții cu normă întreagă. Până la data de 31 august, șeful ISJ nu intenționează să facă vreo schimbare în rândul inspectorilor școlari. De asemenea, nu intenționează să schimbe din funcții nici directori de unități de învățământ, decât dacă își înaintează vreunul demisia.

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?