Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Start în Campania „Noi îți dăm recomandarea”


     Partida Romilor „Pro Europa”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea, a demarat, ieri, Campania „Noi îți dăm recomandarea”. Scopul acesteia este de a crește accesul la educație pentru copiii de etnie romă prin înscrierea lor la grădiniță, în clasa pregătitoare și clasa I, precum și pentru admiterea elevilor romi pe locurile special alocate, în licee și facultăți.
    Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, campania se va desfășura, conform graficului stabilit de Partida Romilor și ISJ Vrancea, în toate  școlile din județ în care există populație școlară preponderent de etnie romă.
Vor fi organizate întâlniri la care urmează să participe elevi, cadre didactice, părinți, reprezentanți ai autorităților locale și reprezentanti ai ONG-urilor.
    Printre obiectivele Campaniei se numără: identificarea copiilor de etnie romă, cu vârsta legală pentru înscrierea în clasa pregătitoare și în clasa I; identificarea elevilor romi aflați în clasa a VIII-a, în vederea consilierii și orientării școlare a acestora în învățământul liceal; eliberarea adeverințelor/ recomandărilor de apartenență la etnia romă pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, în vederea completării dosarului de admitere pentru liceu, respectiv pentru facultăți.
    De asemenea, campania mai are ca obiective: identificarea copiilor și adulților de etnie romă care au depășit vârsta legală de înscriere în sistemul de învățământ în vederea recuperării școlare a acestora prin intermediul programului educațional „A doua șansă”; consolidarea comunicării între reprezentanții comunităților de romi și unitățile școlare; promovarea studierii în școli a istoriei și tradițiilor romilor; prevenirea și combaterea violenței în unitățile de învățământ.
    Pentru obținerea recomandării de apartenență la minoritatea romă sunt  necesare următoarele documente: actul de identitate al elevului; declarație de  apartenență dată de elev sau de părintele/tutorele legal al acestuia, dacă este minor; actul de identitate al părintelui, dacă acesta este cel care face declarația de   apartenență. „În acest an au fost alocate elevilor de etnie romă câte două locuri la fiecare clasă de liceu, precum și la clasele de învățământ profesional din fiecare liceu din județ”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?