Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Absolvenții de liceu iau pauză la Bac. Următoarea probă începe pe 21 iunie


Și cea de-a doua zi a examenului de Bacalaureat, când absolvenții de liceu au susținut proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, a decurs fără probleme. Potrivit inspectorului școlar Silvia Chelariu, care este și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, luni și marți au fost examinați peste 1.700 de absolvenți. Pentru astăzi a mai rămas de examinat o grupă de 52 de absolvenți, la Centrul de la Liceul Pedagogic. Inspectorul școlar spune că nu au fost incidente, candidaților nefiindu-le evaluate cunoștințele, ci abilitățile de comunicare.
Proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va încheia astăzi. Cea de-a doua probă orală, de evaluare a competențelor digitale, se va desfășura între 21 și 24 iunie, iar între 27 iunie și 1 iulie proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.
Urmează apoi probele scrise, care vor începe pe 4 iulie, cu Limba și literatura română (proba E)a). Pe 6 iulie absolvenții vor susține proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie proba la alegere a profilului și specializării (proba E)d). „Afișarea rezultatelor se va face în data de 12 iulie (până în ora 16.00) și, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestații (între orele 16:00-20:00), care urmează a fi soluționate în perioada 13 – 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie”, se mai arată în comunicatul Ministerului Educației.
În Vrancea funcționează 9 centre de examinare a absolvenților de liceu și 2 de evaluare a tezelor candidaților. Centrele de examinare sunt la Colegiul Național „Unirea”, Colegiul Național „Al. I Cuza”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, toate din Focșani, și Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud. Centrele de evaluare vor funcționa la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”și Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu”. 
Președintele Comisiei Județene de Bacalaureat este inspectorul școlar Ion Ionașcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?