Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Doi POLIȚIȘTI din Călienii Vechi, acuzați că au BĂTUT un cioban


Proprietarii unei stâne din Călienii Vechi, Costel și Valentina Branchie, aduc grave acuze polițiștilor din localitate. Aceștia reclamă faptul că oamenii legii le-ar fi bătut un cioban, pe Neculai Sârbu, fără să fi avut un motiv bine întemeiat. „Noi am închiriat de la primărie pe 7 ani un izlaz, aici ciobanul nostru ducea oile la pășunat. Lângă izlaz este un baraj care din cauza inundațiilor avea debitul cam mare. Neculai Sârbu a mutat cele aproximativ 750 de oi de frică să nu le ia apa, undeva mai la vale. Atunci au apărut cei doi polițiști, care se pare că au fost aduși de doi consăteni și l-au luat la bătaie pe cioban. Pe noi ne-au chemat repede de acasă niște vecini, care s-au speriat că cei de la poliție o să-l omoare pe Neculai Sârbu. Am plecat în papuci și l-am găsit cu cătușele la mâini în mașina poliției. L-au dus la secție, dar când au auzit că o să chemăm avocatul i-au dat drumul”, ne-au povestit proprietarii stânei.

Certificat medico-legal și plângere la poliție

Costel și Valentina Branchie și-au dus ciobanul la Serviciul Județean de Medicină Legală Vrancea, de unde au scos certificat medico-legal. „Am examinat la data de 08.06.2016, pe numitul Sârbu Neculai în vârstă de 28 de ani domiciliat în județul Vrancea, localitatea Pietroasa, comuna Bolotești, legitimat cu amprentă index stâng care declară că la data de 07.06.2016 a fost lovit de patru persoane (dintre care doi lucrători de poliție) cu picioarele, pumnii, strâns de gât a căzut la pământ. În urma investigațiilor medicale s-a constatat că numitul Sârbu Neculai prezintă excoriații, leziuni ce s-au putut produce prin lovire cu/ de corpuri/ planuri dure și pot data din 07.06.2016. Din punct de vedere medico-legal necesită 1-2 (una-două) zile de îngrijire medicală pentru vindecare”, scrie în certificatul medico-legal prezentat de patronii părții vătămate.
Cu certificatul medico-legal în mână, un avocat și consilierul juridic al acestuia au demarat întocmirea unei plângeri penale. „Vom formula plângere penală împotriva celor doi polițiști cât și a celorlalți doi, care au instigat la săvârșirea faptei”, a declarat Dana Branchie, consilierul juridic al avocatului ciobanului.
De cealaltă parte, reprezentanții IPJ Vrancea spun că până în momentul de față nu a fost depusă nici o plângere, dar în urma sesizării făcute de Monitorul de Vrancea au demarat o anchetă. „Polițiștii din Călienii Vechi au mers în teren pentru soluționarea unei petiții, în care se menționa că oile de la stâna lui Costel și Valentina Branchie ar fi distrus o suprafață agricolaă a unor consăteni. La fața locului se afla ciobanul Neculai Sârbu, care le-a adresat injurii oamenilor legii. Aceștia l-au încătușat, l-au dus la secția de poliție și sancționat contravențional. Până în prezent nu s-a depus plângere”, a declarat Cătălina Morariu de la Biroul de Presă al Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?